Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Fransezoom 16-18

In het kort

Aan Fransezoom 16-18 in Nieuwerkerk aan den IJssel wonen 12 mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking of een meervoudige beperking.

De cliënten wonen in een geschakelde bungalow aan de rand van de woonwijk Parkzoom. De cliënten krijgen de begeleiding, ondersteuning en lichamelijke verzorging die ze nodig hebben. Overdag bieden we een zinvolle dagbesteding.

Begeleiding

Op Fransezoom 16 wonen zes mensen met een uiteenlopende zorgvraag en behoeften. Van een ernstige verstandelijke beperking tot een meervoudig complexe beperking. Er zijn veel onderlinge interacties en de bewoners beïnvloeden elkaar sterk. De begeleiding is erop gericht de sfeer in positieve zin te beïnvloeden. Het werken vanuit de relatie en het bieden van een veilige leefomgeving staat voorop. Kijkend vanuit het 'kunnen en aankunnen' van de cliënten worden er activiteiten aangeboden terwijl er steeds weer gekeken wordt hoeveel eigen regie de cliënt zelf aankan.

Naast wonen biedt Fransezoom 16 ook dagbesteding vanuit de woning. Deze groep bestaat uit vier cliënten, de huiskamergroep.

Op Fransezoom 18 wonen zes bewoners met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en met een meervoudige complexe beperking. Een aantal bewoners is op leeftijd. De begeleiding richt zich op het bieden van een voorspelbare, veilige en sfeervolle leefomgeving. Kijkend vanuit het 'kunnen en aankunnen' van de cliënten worden er activiteiten aangeboden terwijl er steeds weer gekeken wordt hoeveel eigen regie de cliënt zelf aankan.

Gebouw en omgeving

Woonlocatie Fransezoom 2-18 ligt aan de rand van een moderne woonwijk in Nieuwerkerk a/d IJssel en bestaat uit acht grote woonhuizen, een activiteitencentrum (ac IJsselhage) en een kinderboerderij waar cliënten werken.

Fransezoom 16-18 bestaat uit twee geschakelde bungalows die rolstoeltoegankelijk zijn. De woningen hebben een grote gezamenlijke woonkamer en een keuken. Hierin wordt (liefst samen met de cliënten) de maaltijd verzorgd.

In iedere bungalow zijn zes slaapkamers, waarvan er drie rolstoelvriendelijk zijn. Eén slaapkamer heeft een eigen toilet en doucheruimte. Twee slaapkamers hebben een gezamenlijk toilet en doucheruimte en ook zijn er per woning twee grote badruimtes waar rolstoelgebonden cliënten geheel verzorgd kunnen worden. Daar staan twee grote relaxbaden.

Ligging