Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Gading

In het kort

In Gading kunnen mensen met een beperking terecht voor veel verschillende activiteiten. De locatie heeft veel expertise op het gebied van mensen met niet-aangeboren hersenletsel en een lichamelijke handicap. Maar ook mensen met autisme, een chronische ziekte als Parkinson of een psychiatrische of verstandelijke beperking behoren tot de doelgroep. Dagelijks bezoeken zo’n 50 cliënten het centrum.

Begeleiding

De begeleiders gaan bij de invulling van de activiteiten uit van wat de deelnemers willen leren en waar ze zich in willen ontwikkelen. Het begeleidingsteam bestaat uit een teamleider, persoonlijk begeleiders, begeleiders, studenten en vrijwilligers. Per dag zijn er zo'n 15 begeleiders aanwezig.

Activiteiten

Gading heeft een breed en gevarieerd aanbod van activiteiten. Je kunt bij ons terecht voor dienstverlenende, educatieve, recreatieve, creatieve activiteiten. Voorbeelden van activiteiten zijn:

  • Dienstverlenende activiteiten: receptie, bakken, boodschappen doen, groenonderhoud in de Houtkamp en de Winkelhof, winkelwerkzaamheden, begeleiden van kinderactiviteiten, assisteren bij het maandelijkse Repair Café, enz.
  • Creatieve activiteiten: tekenen, schilderen, textiel, mozaïek, keramiek en zijde schilderen. Er worden veel producten gemaakt voor de winkel De Etalage van Gading.
  • Educatieve activiteiten: periodiek worden er workshops of cursussen aangeboden, zoals omgaan met veranderingen na NAH, winkeltraining, bloemschikken. Daarnaast kan er in activiteiten aandacht besteed worden aan bijvoorbeeld leren koken, agenda leren beheren, sociale vaardigheidstraining.
  • Recreatieve activiteiten: spel, muziek.

Naast deze activiteiten kun je voor andere type activiteiten terecht bij de verschillende onderdelen van Gading.

De Etalage

De Etalage is een winkel in Winkelhof met bijzondere cadeaus. Gemaakt en gerund door deelnemers met een beperking. Je kunt er terecht van maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

In de Etalage werken de deelnemers aan bijzondere producten voor de verkoop. Er worden bijvoorbeeld sleutelhangers, plantenhangers, plantenpotten, tasjes en dikke dames gemaakt. En de deelnemers verkopen deze producten natuurlijk ook. Er wordt hard gewerkt maar er is tijd voor gezelligheid. We werken samen met Activite en Incluzio Leiderdorp als coalitie tegen de eenzaamheid. Iedereen kan voor een praatje binnen lopen. Op vrijdag zijn Incluzio en Activite aanwezig voor een inloopspreekuur (10.00 - 16.00 uur).

Gebouw en omgeving

Gading is gevestigd in een licht pand grenzend aan de Winkelhof in Leiderdorp.
Gading is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur, behalve op nationale feestdagen.

Vervoer

Indien u geen mogelijkheden heeft naar Gading te komen, kunt u gebruik maken van door ons georganiseerd groepsvervoer, mits u hiervoor een indicatie heeft.

Ligging