Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Hersenz Dordrecht en omstreken

In het kort

Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening kunnen leiden tot blijvend hersenletsel. Ben je door jouw hersenletsel vaak moe of vergeetachtig. Ben je snel boos of vind je het lastig je te concentreren? Heb je moeite met taal (afasie) of heb je problemen met seksualiteit en intimiteit? Lees dan verder en ontdek behandelprogramma Hersenz.

 • Behandelprogramma op maat
 • Gericht op blijvende klachten
 • Werkt met concrete doelen
 • Ook gericht op naasten
 • Behandeling dichtbij huis
 • Door ervaren specialisten
 • Behandelprogramma op maat

Wat kan ik met Hersenz bereiken?

Behandelprogramma Hersenz leert je beter om te gaan met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. Met Hersenz kun je na revalidatie nog stappen maken om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Samen met je naasten.

In het behandelprogramma werk je aan persoonlijke doelen, bijvoorbeeld:

 • Ik kan omgaan met onverwachte situaties
 • Ik schiet niet meer zo snel uit mijn slof
 • Ik heb een programma met goede afwisseling tussen activiteiten en rust
 • Ik kan zonder hulp de trappen op
 • Ik kan vertellen hoe mijn dag was met behulp van de iPad

"Hier begrijpen ze mijn worsteling in het wennen aan mijn nieuwe ik. Ze geven me weer handvatten om verder te kunnen en de moed niet te verliezen."

Loes van 't Sand

Hoe zit het programma in elkaar?

Het behandelprogramma is een combinatie van bewegen, cognitieve behandeling en behandeling in je eigen omgeving. Je werkt in groepsverband en individueel.
Voordat we van start gaan, kijken we waar jij behoefte aan hebt. Wat zijn jouw mogelijkheden en aan welke persoonlijke doelen wil je werken? We zorgen ervoor dat het behandelprogramma daar goed op aansluit.

Voor wie?

Hersenz is er voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Je kunt het behandelprogramma volgen als je:

 • de diagnose niet-aangeboren hersenletsel hebt;
 • ouder bent dan 18 jaar;
 • beperkingen ervaart in het omgaan met hersenletsel;
 • een revalidatiebehandeling hebt doorlopen.

Heb je nog niet eerder gerevalideerd? Dan gaan we na waar je het best op je plek bent voor behandeling. Bij de revalidatie of Hersenz (of elders).

Om in aanmerking te komen voor Hersenz, heb je een beschikking of indicatie nodig.

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Meld je aan

Ook voor naasten

Hersenz is er ook voor partners, kinderen of andere naasten. Hersenletsel krijg je nooit alleen. Ook voor de partner en/of kinderen verandert er veel. Hersenz betrekt hen daarom bij de behandeling. Er is altijd een behandelaar die ook thuis komt en gesprekken kan voeren met het hele gezin.

“Hersenz helpt ons te verwerken wat Piet niet meer kan en te ontdekken welke mogelijkheden er nog wél zijn.”

Piet en Bernadette Wesseling

Door wie wordt de behandeling gegeven?

Behandelprogramma Hersenz wordt geboden door ervaren specialisten, het behandelteam. Zij weten allemaal veel van niet-aangeboren hersenletsel. Elk team heeft een regiebehandelaar. Dat is altijd een GZ-psycholoog of orthopedagoog-generalist.

Kosten

Het behandelprogramma Hersenz zit in het basispakket van je zorgverzekering. Dat betekent dat bijna alle behandelingen (individueel en in groepsverband) worden vergoed. Alleen individuele behandeling fysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering. De groepsbehandeling fysiotherapie valt wel in het basispakket.

Net als bij elke andere zorg, wordt ook voor het behandelprogramma Hersenz een beroep gedaan op het eigen risico.

Meer weten of aanmelden?

Meer weten? Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact met ons op via hersenz@gemiva-svg.nl of bel 088 205 24 00.

Ligging behandellocatie

Hieronder zie je waar onze behandellocatie in Dordrecht is. Gemiva biedt de behandeling ook in in de regio’s rondom Leiden en Gouda

Woon je in een andere regio? Je kunt de behandeling volgen in tientallen plaatsen in Nederland.