Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Het Eiland

Een nieuwe werkdag op activiteitencentrum Het Eiland. Je begint met een kop koffie of thee.
Vandaag staan er weer leuke werkzaamheden op het programma die onderling worden verdeeld. Na het verdelen van de werkzaamheden gaat iedereen aan de slag. Geen dag is het zelfde op Het Eiland.

Voor wie?

Activiteitencentrum Het Eiland is er voor jongeren, volwassenen en ouderen met een matig tot (ernstige) verstandelijke beperking. Zij wonen allemaal op Swetterhage. Zij kunnen parttime of fulltime aan de slag op Het Eiland.

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is? Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag. Wij helpen je graag.

Activiteiten en groepen

Klusteam

Bij het Klusteam staat het ontdekken en uiten van talenten centraal, met een focus op zinvol werk. Cliënten hebben de mogelijkheid om uit diverse werkzaamheden te kiezen, wat inspeelt op hun wisselende gemoedstoestand. Deze flexibiliteit blijkt ideaal voor de ontwikkeling van de cliënten.

 • Fietsenwerkplaats
  Hier worden fietsen van bewoners en dienstfietsen gerepareerd, fietsen verkocht en onderdelen gerecycled van gesloopte fietsen.
 • Timmerwerkplaats
  Activiteiten zijn onder andere het maken van vogelhuisjes, kratjes, tablethouders, kleine tuinmeubelen en het onderhoud van meubels op het terrein. Ook voeren ze kleine reparaties uit op verzoek van dagbestedingen en woningen.
 • Groenteam
  Dit team is verantwoordelijk voor terreinonderhoud zoals papier prikken, seizoensgebonden onderhoud en tuinonderhoud bij woningen.

Buitengroep

De Buitengroep richt zich op activiteiten met een maatschappelijk belang, waardoor ze goed kunnen inspelen op de behoeften en mogelijkheden van de cliënten. Ze werken volgens het principe "Samen 100%".
Daarnaast werken ze één keer per week bij buurtcentrum de Eendenkooi, waar ze het park rondom het buurtcentrum schoonhouden door afval te prikken. Tijdens deze activiteiten kunnen cliënten op verschillende manieren deelnemen, zoals het vasthouden van een zak of het oprapen van afval met een prikker.

 • Het verspreiden van folders
 • Afvoeren van hout
 • Brengen van plastic zakken naar de gemeente
 • Papier prikken in het dorp
 • Onderhoudswerkzaamheden bij de voetbalclub

Begeleiding

De groepjes krijgen begeleiding van een team van vaste medewerkers van zowel wonen als dagbesteding zelf. Het ondersteuningsplan wat je samen met je persoonlijk begeleider hebt opgesteld, volgen we. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Gebouw en omgeving

Activiteitencentrum Het Eiland ligt aan de rand van Swetterhage. Het is een laag praktisch gebouw met verschillende uitwegen. Het gebouw bestaat uit 4 lokalen en elk lokaal heeft openslaande deuren waardoor je makkelijk gebruik kan maken van de tuin(en). Langs een mooi pad achter het gebouw loop je regelrecht op de Hooibergh af waar timmer activiteiten worden gedaan.