Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Hoge Gouwe

Fietsend rijd ik door een van de mooiste straten van Gouda, De Hoge Gouwe. De gracht wordt omgeven door bomen en er staan oude, sfeervolle huizen. Dit is de straat waar ook Gemiva een woonlocatie heeft. Hier woon ik. Ik parkeer in mijn fiets in de stalling en stap het karakteristieke huis binnen. Wat een voorrecht om hier te mogen wonen. Ik ben thuis.

Sfeerimpressie

Voor wie?

Hoge Gouwe is een woonlocatie van Gemiva in de historische binnenstad van Gouda. De woonlocatie omvat 24 appartementen voor volwassenen in de leeftijd van 18 jaar en ouder met licht tot matige verstandelijke beperking.

Begeleiding

Op de Hoge Gouwe krijg je ondersteuning van een vast team begeleiders. De persoonlijk begeleider is het eerste aanspreekpunt voor jou en je familie. Omdat je woont in een eigen appartement, is het wel belangrijk dat je een bepaalde mate van zelfstandigheid hebt. Bepaalde gedeeltes van de dag of in het weekend kan er geen begeleiding aanwezig zijn. Naast de vaste begeleiders werken er ook leerlingen, stagiaires, flexwerkers en vrijwilligers op de locatie. Indien nodig kan de hulp worden ingeroepen van een gedragsdeskundige. De leiding is in handen van de locatiemanager.

Er is een facilitair medewerkster verbonden aan de Hoge Gouwe. Zij verzorgt de maaltijden. Je kan ook zelf boodschappen doen en je maaltijden zelf maken. De Bistro (trefpunt) is elke dag een aantal uren geopend. Er is dan begeleiding in het Trefpunt. Bij speciale gelegenheden is het Trefpunt langer open. Er worden dan ook wel activiteiten georganiseerd waar iedereen bij aan kan sluiten.

Gebouw en omgeving

De woonlocatie is gevestigd in het historische centrum van Gouda tussen de Hoge Gouwe en het Raam. Er is een algemene gezamenlijke ruimte waar men elkaar op gezette tijden kan ontmoeten. Je komt het pand binnen via de gezellige achtertuin of via de poort aan de voorzijde. Vanuit de ramen kijken de bewoners uit op de schilderachtige grachten van Gouda of op de gezellige binnentuin.

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte locatie voor jou?

Heb je vragen over deze of een andere locatie? Wil je de verschillende mogelijkheden binnen Gemiva bespreken of wil je meer weten over de financiering en wachttijden? Onze zorgbemiddelaars denken graag met jou mee.

Neem contact op