Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Werk- en Activiteitencentrum Ibis

In het kort

Bij werk- en activiteitencentrum Ibis komen dagelijks mensen met lichamelijke beperkingen en/of niet-aangeboren hersenletsel die behoefte hebben aan dagbesteding en (licht) arbeidsmatige werkzaamheden met professionele ondersteuning.

Activiteiten

Er worden bij WAC Ibis verschillende activiteiten aangeboden, waarbij cliënten (weer) vaardigheden kunnen oppakken en talenten kunnen (her)ontdekken en ontwikkelen. Iedere cliënt werkt in zijn/haar eigen tempo en kan indien nodig gebruik maken van aangepaste apparatuur. De cliënten van Ibis wonen in Rotterdam IJsselmonde, de directe omgeving, maar soms ook net even iets verder weg. Ook mensen die om een andere reden behoefte hebben aan deze vorm van dagbesteding kunnen bij Ibis terecht.

Bij Ibis kun je deelnemen aan diverse activiteiten zoals:

  • administratieve activiteiten, zoals printwerk, kopieerwerk papier versnipperen;
  • serviceverlenende activiteiten zoals zwerfval opruimen, plantenpakken bijhouden;
  • schoonhouden van het pand, verzorging van planten, werkmateriaal ronddelen;
  • bewegingsactiviteiten die er vooral op gericht zijn om fitter te worden;
  • een afwisselend programma bezoeken bij Café de Poes;
  • helpen in de catering;
  • puzzels maken van WASGIJ;
  • creatieve activiteiten zoals het maken van producten voor de verkoop.

Voor wie?

Werk- en activiteitencentrum Ibis is er voor volwassenen met een beperking:

  • Een (ernstig) lichamelijke en/of meervoudige beperking;
  • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH);

De deelnemers van werk- en activiteitencentrum Ibis wonen in Rotterdam IJsselmonde, de directe omgeving, maar soms ook net even iets verder weg. Ook mensen die om een andere reden behoefte hebben aan deze vorm van dagactiviteiten kunnen bij Ibis terecht.

Er worden bij werk- en activiteitencentrum (WAC) Ibis verschillende activiteiten aangeboden, waarbij cliënten (weer) vaardigheden kunnen oppakken en talenten kunnen (her)ontdekken en ontwikkelen. Zo zijn er bijvoorbeeld arbeidsmatige werkzaamheden als: archief vernietigen, drukwerk, bakwerkzaamheden en presentjes maken. Iedere cliënt werkt in zijn/haar eigen tempo en heeft een eigen programma. Hieronder lees je alles over de activiteiten die wij aanbieden.

Ibis biedt ruimte aan rond de 25 deelnemers per dag.

Om in aanmerking te komen voor dagactiviteiten heb je een beschikking of indicatie nodig. Dit kan een beschikking via de gemeente zijn (Wet maatschappelijke ondersteuning). Het kan ook een indicatie zijn via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz-indicatie kan in zorg in natura (zin) of met je persoonsgebonden budget (pgb) worden ingezet.

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is? Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag. Wij helpen je graag.

De Breinbrouwerij

Zes vrijdagen per jaar organiseert De Breinbrouwerij op locatie Ibis een gezellige avond met een gevarieerd programma in een sfeervolle, rustige omgeving. Op deze avonden is er gelegenheid tot het maken van een praatje of het doen van een spelletje. Regelmatig organiseert het team van de Breinbrouwerij ook andere leuke activiteiten zoals bingo, kookworkshops en voorlichtingsavonden.

Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor de nodige ontspanningsmomenten, zodat de balans tussen inspanning en ontspanning op orde blijft en is er ook aandacht is voor persoonlijke interesses.

Begeleiding

De cliënten krijgen ondersteuning van vaste begeleiders, stagiaires, leerlingen en vrijwilligers. Iedere cliënt heeft een vaste begeleider. Cliënten en familie kunnen daar als eerste terecht met vragen. Als het nodig is, kunnen begeleiders ook specialistischer hulp vragen. De dagelijkse leiding ligt bij de locatiemanager.

Gebouw en omgeving

Werk- en activiteitencentrum Ibis is gevestigd in wijkcentrum De Ooievaar aan de rand van deelgemeente IJsselmonde in Rotterdam. Wijkcentrum De Ooievaar staat midden in een woonwijk en dicht bij winkelcentrum Keizerswaard. WAC Ibis deelt het gebouw met o.a. Cuzina. Cuzina is de keuken van Stichting Rotterdam Kookt, een leer/werkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Verder hebben op de eerste verdieping Humanitas wonen en Woonstichting Woonbron een kantoor.

Waar mogelijk zoeken WAC Ibis en Cuzina naar mogelijkheden om samen te werken. Daarnaast start er een BSO en kinderopvang van 0 tot 4 jaar op. We zoeken hier ook naar mogelijkheden om samen te werken.