Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

IJsselhage

Dieren en tekenen zijn mijn grote hobby's. In IJsselhage kan ik daar volop mee bezig zijn. 's Ochtends begin ik met het voeren van de kippen en de geiten. Ook mest opruimen hoort erbij. Het is mooi weer vandaag. De dieren mogen in de wei. Ik geniet van de gekke sprongen die ze maken. In de middag staat tekenen op het programma. Ik ben bezig met een kleurrijke tekening die ik in wil gaan lijsten als deze af is. Ik ben al best ver. Mijn begeleider helpt me bij het laatste stukje, dat vind ik lastig. Hij is klaar! Nu een lijst uitzoeken.

Sfeerimpressie

Activiteiten

IJsselhage bestaat uit een activiteitencentrum en een kinderboerderij. Je kunt deelnemen aan verschillende activiteiten:

  • Productie
  • Buiten
  • Koken
  • Transport
  • Service
  • Beleving
  • Crea
  • Dieren verzorgen

Voor wie?

Activiteitencentrum IJsselhage richt zich vooral op mensen met een matige of ernstige verstandelijke beperking. Ook zijn er twee groepen voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Dagelijks maken zo'n 60 mensen gebruik van de activiteiten in de locatie.

De meeste cliënten van IJsselhage wonen in de woonlocaties rondom het activiteitencentrum. De overige cliënten wonen bij ouders of familie thuis. Zij komen met aangepast vervoer naar het activiteitencentrum.

Om in aanmerking te komen voor dagactiviteiten bij IJsselhage, heb je een beschikking of indicatie nodig. Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Begeleiding

Bij de activiteiten krijg je ondersteuning van een vast team begeleiders. Ook heb je een persoonlijk begeleider. Hij/zij is het eerste aanspreekpunt voor jou en je familie. Regelmatig kom je ook stagiaires tegen in het centrum en op de kinderboerderij. En ontvangen we graag hulp van vrijwilligers. Enthousiaste mensen, die meewerken en/of klussen verrichten samen met de cliënten die dit (nog) niet zelfstandig kunnen. Ook kunnen we de ondersteuning van een gedragsdeskundige inschakelen. Hij of zij adviseert begeleiders en familie over het omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Gebouw en ligging

Het activiteitencentrum en de kinderboerderij liggen aan de rand van de Zomenwijk in Nieuwerkerk a/d IJssel. Direct rondom IJsselhage staat een aantal woningen aan de Fransezoom. Hier wonen de meeste cliënten die IJsselhage bezoeken.