Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Jakweide 101

Mijn huis betekent veel voor mij. Ik heb mooie spulletjes verzameld en geniet daarvan. Vaak vind je me in mijn hangmat, ontspannen terwijl ik mijn favoriete tv-programma bekijk. Het groene uitzicht buiten mijn raam brengt een gevoel van rust, waardoor ik echt kan ontspannen en tot mezelf kan komen."

Sfeerimpressie

Voor wie?

Jakweide 101 is een woonlocatie voor 6 mensen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking, met moeilijk verstaanbaar gedrag. Zij hebben te maken met psychiatrische stoornissen, autisme, basale angsten, epilepsie of PDD-NOS. Alle bewoners zijn van middelbare leeftijd.

Sommigen krijgen individuele begeleiding. De bewoners hebben behoefte aan structuur en nabijheid van begeleiders. Overdag gaan de meeste bewoners naar dagactiviteiten bij de Intensieve Begeleidingsgroepen (IBG).

Om in aanmerking te komen voor een woonplek op Jakweide 101 heb je een indicatie via de Wet langdurige zorg nodig. Heb je hier vragen over of wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Begeleiding

In het team van begeleiders zitten leerlingen, (persoonlijk) begeleiders en een gedragsdeskundige. De teams worden aangestuurd door de locatiemanager. De locatie kan ook een coach om hulp vragen. Deze kan de begeleiders helpen. Enkele bewoners hebben individuele begeleiding.

's Nachts is er een centrale nachtdienst op Swetterhage. Die waakt over de bewoners met een uitluistersysteem en/of camerasysteem. Er werkt altijd een medewerker van de woning mee in de nachtdienst.

Ouders en familie

We vinden het heel belangrijk dat de ouders en andere familie van de bewoners betrokken zijn. We vragen hen mee te denken bij het opstellen van het ondersteuningsplan. Elke bewoner heeft een ondersteuningsplan. Daarin staat welke begeleiding nodig is. Ook is er een kwartaaloverleg waar de doelen worden besproken. Familieleden worden regelmatig uitgenodigd voor activiteiten. Jakweide 101-108 heeft ook een cliëntvertegenwoordigersraad.

Gebouw en ligging

Op het terrein van Swetterhage vind je de vriendelijk ogende woningen aan de Jakweide. Gelegen in het groen grenzend aan de weidse polder, ligt dit kleine woonwijkje. De woningen liggen aan een pleintje. Elke woning heeft een ruime, lichte woonkamer met keuken. De zit/slaapkamers liggen aan een gang en hebben een eigen douche en toilet. Bij elke woning hoort een ruime tuin.