Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Julia

In het kort

In Julia wonen volwassenen met een verstandelijke beperking, die door hun handicap behoefte hebben aan ondersteuning van begeleiders. De bewoners kunnen 24 uur per dag de begeleiders om hulp vragen.
De cliënten die in Julia wonen gaan overdag naar de sociale werkvoorziening, een activiteitencentrum of hebben een betaalde baan. In het weekend vermaken zij zich in de woonlocatie, ontvangen vrienden en familie of gaan zelf op bezoek.

Begeleiding

In Julia werkt een vast team begeleiders. Iedere nacht blijft één van de begeleiders in de woonlocatie slapen. Er is plek voor leerlingen en stagiaires. Alle medewerkers kunnen een gedragsdeskundige van Gemiva om hulp vragen als dat nodig is. Er werken ook een woningassistent en een administratief medewerker. De locatiemanager heeft de leiding.

Gebouw en omgeving

Woonlocatie Julia ligt aan de Burgemeester de Bruïnelaan midden in Zwijndrecht. De woonlocatie is gevestigd in een monumentaal gebouw dat in de vorige eeuw dienst deed als internaat voor schipperskinderen.
Het gebouw is volledig gerenoveerd en aangepast voor de nieuwe bewoners, die ieder beschikken over een ruim appartement. Ook is er een gezamenlijke ontmoetingsruimte waar onder andere de gezamenlijke maaltijden worden gebruikt. Julia ligt op loopafstand van NS-station Zwijndrecht en winkelcentrum Walburg. Achter het gebouw is een ruime tuin.