Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Karnemelksloot

In het kort

Karnemelksloot is een woonlocatie voor volwassenen met een lichamelijk beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel.

De bewoners wonen individueel. Ze kunnen op afroep en/of volgens afspraak een beroep doen op begeleiders. De begeleiders zijn 24 uur per dag beschikbaar vanuit een kantoorruimte in het gebouw. Het gaat dan om adl-hulp en om individuele begeleiding waarover afspraken zijn gemaakt in het ondersteuningsplan. De meeste bewoners vermaken zichzelf overdag of gaan naar activiteiten in zorgcentrum De Hanepraij of Buurtpunt Zoutman. Een enkeling gaat naar activiteitencentrum De Rotonde.

Sfeerimpressie van Karnemelksloot

Begeleiding

Woonlocatie Karnemelksloot is een woonlocatie die samen door Gemiva en Zorgpartners Midden-Holland is opgezet. Iedere bewoner is cliënt van één van de zorgaanbieders. Eén van de begeleiders is persoonlijk begeleider en de eerst aanspreekbare persoon voor de cliënt en/of zijn achterban. De locatie wordt geleid door een locatiemanager van Gemiva.

Wijkleerbedrijf

In woonlocatie Karnemelksloot in Gouda is een wijkleerbedrijf gevestigd. Cliënten van Karnemelksloot en andere wijkbewoners kunnen hier terecht voor laagdrempelige en voordelige ondersteuning.

Voor de ondersteuning zijn tussen de tien en vijftien leerlingen van MBO Rijnland aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Het wijkleerbedrijf is een initiatief van Zorgpartners Midden-Holland, Gemiva en MBO Rijnland.

Het wijkleerbedrijf vergroot het aanbod van maatschappelijke ondersteuning in de wijk. Met hulp van docenten en begeleiders zetten de leerlingen (niveau 1 en 2) zich in om hulp te bieden die normaal buiten de geïndiceerde zorg valt, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen, wandelen, etc. Op die manier doen zij werkervaring op waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt toenemen. De zorgsector heeft ondersteuning nodig en studenten hebben behoefte aan goede stageplaatsen en kan extra ondersteuning vaak goed gebruiken. Met dit initiatief is er een win-win situatie voor alle partijen.

Voor meer informatie over dit initiatief kunnen belangstellenden terecht bij het wijkleerbedrijf via 0182 59 52 80.

Buurtpunt Zoutman

In de gemeenschappelijke ruimte op de begane grond van woonlocatie Karnemelksloot is een wijkcentrum: Buurtpunt Zoutman. Dit is een plek waar buurtbewoners terecht kunnen voor een kop koffie of thee, een maaltijd, een gezellig praatje of een activiteit. Bijvoorbeeld Aardappeltjes meer of Café Change voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Het is een samenwerking tussen de organisaties Zorgpartners Midden-Holland, De Klup en Gemiva.

Op gezette tijden zijn er creatieve activiteiten, maaltijden, en bewegingsactiviteiten, maar het is vooral fijn om elkaar te ontmoeten.

In januari 2023 is er dankzij de Dirk Kuyt Foundation een nieuwe schuiftafeltennistafel geplaatst. Hiermee is de wens om met alle bewoners te bewegen en tegelijk sociaal contact te hebben uitgekomen. De bewoners van de woonlocatie Karnemelksloot zijn ontzettend blij met deze nieuwe aanwinst.


Bekijk ook de Facebookpagina van het Buurtpunt en de Facebookpagina van het bijbehorende café.

Gebouw en omgeving

Woonlocatie Karnemelksloot ligt in het hart van Gouda, net buiten het winkelgebied. De locatie is gehuisvest in een modern nieuw gebouw dat qua bouwstijl aansluit bij de historische omgeving. In het gebouw zijn 24 appartementen voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke beperking. Daarnaast zijn er in het gebouw 14 appartementen die regulier verhuurd worden.

Alle appartementen liggen om een afgesloten binnenplaats. In het gebouw is een steunpunt waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen eten. Dit steunpunt fungeert ook als buurthuis. Ieder appartement heeft een ruime woonkamer en een slaapkamer met aangrenzende badkamer. Daar waar nodig zijn aanpassingen gemaakt, zoals een plafondlift of een verstelbaar keukenblok.

Ligging