Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Activiteitencentrum Kogge

In het kort

Wil jij in beweging blijven? Op activiteitencentrum Kogge hebben we verschillende sport- en ontspanningsactiviteiten. Zo hebben wij een eigen fitnessruimte, bewegen we op muziek en ontspannen we met yoga. Daarnaast bieden we verschillende recreatieve activiteiten. Bijvoorbeeld het sorteren van babykleding voor Stichting Babykleertjes en het maken van decoratie voor het gebouw.


Sfeerimpressie

Voor wie?

Activiteitencentrum Kogge is er voor volwassenen (18+) met een beperking:

 • een lichamelijke beperking;
 • niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Bij Kogge kun je verschillende activiteiten doen. Je kunt daarbij vaardigheden oefenen en je talenten (her)ontdekken en ontwikkelen. Iedere cliënt werkt in zijn/haar eigen tempo en heeft een eigen programma. Zo is er bijvoorbeeld een ruimte voor sportactiviteiten, creatieve activiteiten, een ruimte met computers en een keuken met faciliteiten om te koken.

Kogge heeft plaats voor rond de 25 deelnemers per dag. Deelnemers komen uit Maassluis, Vlaardingen, Scheidam en gedeelte Westland.

Om in aanmerking te komen voor dagactiviteiten heb je een beschikking of indicatie nodig. Dit kan een beschikking via de gemeente zijn (Wet maatschappelijke ondersteuning). Het kan ook een indicatie zijn via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz-indicatie kan in zorg in natura (zin) of met je persoonsgebonden budget (pgb) worden ingezet.

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is? Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag. Wij helpen je graag.

Activiteiten

Bij Kogge zijn veel verschillende activiteiten mogelijk. Met je persoonlijk begeleider bespreek je de mogelijkheden. Afspraken over jouw dagactiviteiten schrijven we op in het ondersteuningsplan.

We bieden onder andere onderstaande activiteiten:

 • sporten, zoals fitness, de beweeggroep, dansen en stoel yoga;
 • creatieve activiteiten, zoals mozaïek, schilderen en het maken van decoraties voor het gebouw;
 • koken en bakken;
 • werken met computer en tablet met - waar nodig- aangepaste programma’s of hulpmiddelen;
 • muziek;
 • arbeidsmatige activiteiten, zoals het sorteren van babykleding voor Stichting Babykleertjes en het doen van klussen en vrijwilligerswerk in en om het gebouw.

Begeleiding

We werken binnen AC Kogge met een vast team van medewerkers:

 • mbo- en hbo-geschoolde begeleiders en persoonlijk begeleiders;
 • medewerkers in opleiding: leerlingen en stagiairs;
 • een administratief medewerker;
 • een locatiemanager.

Iedere groep heeft een begeleider, daarnaast heeft elke deelnemer een persoonlijk begeleider. De persoonlijk begeleider bespreekt welke activiteit het beste bij jou past. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor jou en je verwanten. Met hem of haar bespreek je regelmatig of de dagbesteding aan je wensen voldoet. Bij activiteiten zijn begeleiders, stagiaires en vrijwilligers die je ondersteunen waar jij dat nodig hebt.

Gebouw en omgeving

Activiteitencentrum Kogge bevindt zich op de begane grond van Woonservicecentrum De Vloot. Het pand is rolstoeltoegankelijk; er is een lift, er zijn aangepaste toiletten en er is een rustruimte. Ook is er een tuin. In Woonservicecentrum De Vloot zit ook het Albeda College, Seniorenwelzijn, Careyn, STOED en een kinderdagverblijf. En woonlocatie Karveel van Gemiva.
Kogge ligt in de buurt van het winkelcentrum Koningshoek. Een levendige omgeving dus!

Openingstijden: ma, di, do, vr van 9.00-15.30 uur.

Cliënten met vervoersindicatie kunnen gebruik maken van vervoer van Gemiva.