Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Kwekerij Groei & Ontwikkeling

In het kort

Bij Kwekerij Groei & Ontwikkeling in Leiden werken mensen met een beperking in het groen in de breedste zin van het woord. Van het kweken van groenten en kruiden tot het plegen van groenonderhoud op verschillende buitenlocaties.
Cliënten of Leer-werkbedrijvers (LWB-ers) kunnen zowel fulltime als parttime op De Kwekerij werken. Zij wonen bij hun ouders, zelfstandig of op een woonlocatie in Leiden en omstreken.


Activiteiten

Er is een ruim aanbod aan activiteiten op het terrein. Cliënten en begeleiders van verschillende Gemiva locaties (zoals de Zuidwester, de Ervaring en IBG Cronesteijn) werken naast hun dagelijkse dagbesteding op de locatie een vaste dag op De Kwekerij. Ze kweken er groenten, bloemen en kruiden en onderhouden het terrein. In de winter worden andere activiteiten opgepakt. Zo plegen we bijvoorbeeld, in samenwerking met Centrum Management Leiden, onderhoud op de ijsbaan en de drijvende kerstmarkt.

Het Groenteam onderhoudt verschillende groenlocaties in de regio Leiden en omstreken. Het onderhoud bestaat uit verschillende werkzaamheden zoals grasmaaien, bladblazen, schoffelen en heggen snoeien.


Begeleiding

Iedere cliënt op De Kwekerij heeft een persoonlijk activiteitenbegeleider. Hij of zij is verantwoordelijk voor het ondersteuningsplan van de cliënt, zorgt dat er volgens dit plan gewerkt wordt en is contactpersoon voor de cliëntvertegenwoordigers. Doorgaans hebben de medewerkers een agogische opleiding gevolgd. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Gebouw en omgeving

De Kwekerij is gevestigd op het terrein van DZB Leiden. We hebben er een klein gebouw dat dient als uitvalsbasis. Daarnaast werken we in een kas. Vanuit de Kwekerij start de groep met externe werkzaamheden. De Kwekerij is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De Kwekerij is geopend van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur. De cliënten werken van 9.30 tot 16.00 uur.