Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Lakenveldeweide 5-7

In het kort

Woonlocatie Lakenvelderweide 5-7 is een nieuwe woonlocatie op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp. Hier wonen ouderen met een verstandelijke beperking.

De achttien bewoners van Lakenvelderweide 5-7 zijn allemaal van een wat hogere leeftijd. Zij zijn afhankelijk van zorg en begeleiding in de algemene dagelijkse levensbehoeften. Ondanks de toenemende afhankelijkheid streven we er altijd naar, dat bewoners zoveel mogelijk zelf de regie over hun leven kunnen nemen. De bewoners kunnen op hun eigen manier oud worden in een omgeving waar ze zich veilig, thuis en prettig voelen.

Begeleiding

De nadruk in de begeleiding ligt op het bezorgen van een rustige en gezellige oude dag. De cliënten zoeken elkaar vaak op in de woonkamer van de woning. Het sociale aspect is erg belangrijk en de sfeer wordt als ‘gezellig’ ervaren. Een aantal keer per week organiseert het thuiszittersteam verschillende activiteiten. Ook maken bewoners desgewenst gebruik van de activiteiten en faciliteiten die Swetterhage op het terrein aanbiedt.

Voor de achttien bewoners staat 24 uur per dag een vast team van begeleiders klaar. De centrale nachtzorg neemt de zorg in de nacht waar. De begeleiding en zorg wordt gegeven vanuit het Zorgprogramma ouderen. Dit houdt in, dat er vanuit belevingsgerichte zorg wordt gewerkt. Methodieken die gehanteerd worden zijn onder meer: omgevingszorg, warme zorg en reminiscentie. De locatie heeft een begeleidingsteam met een locatiemanager, een gedragsdeskundige, persoonlijk begeleiders en begeleiders. Daarnaast biedt de locatie stageplekken voor leerlingen en stagiaires van verschillende zorgopleidingen. De begeleiding kookt elke avond in de woonkamers. Cliënten kunnen daar mee-eten, of ervoor kiezen om te eten in hun eigen woon/slaapkamer.

Gebouw en omgeving

In totaal zijn er 18 woon/slaapkamers die zich op de eerste verdieping van Lakenvelderweide 5-7 bevinden. Alle woon/slaapkamers beschikken over een badkamer met toilet en douche. Ook is er een gezamenlijke woonkamer op nummer 5 en 7 met een ruim terras. In het gebouw is een lift aanwezig. Alles is gelijkvloers en aangepast voor het gebruik van rollators of rolstoelen. Om het complex ligt een gezamenlijke buitenruimte met een bewegingstuin.

Dit nieuwe wooncomplex is gebouwd in 2020 op het terrein van Swetterhage. Hier wonen en werken ruim 340 mensen met een verstandelijke beperking. Swetterhage heeft een Medische Dienst en biedt tal van faciliteiten, zoals onder meer een zwembad, een fitnessruimte, een restaurant en een foyer. Het centrum van Zoeterwoude-Dorp ligt op 15 minuten lopen.

Ligging