Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Lakenvelderweide 1-3

In het kort

Lakenvelderweide 1 en 3 zijn nieuwe woonlocaties op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp. Hier wonen volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking.

Op Lakenvelderweide 1 en 3 wonen volwassen mannen en vrouwen tussen de 20 en 65 jaar. Psychiatrische problematiek, hechtingsproblematiek en vormen van autisme zijn hulpvragen die voorkomen.

Begeleiding

De ondersteuning en zorg is gericht op het behouden/nemen van zoveel mogelijk eigen regie en het zo zelfstandig mogelijk deelnemen aan de samenleving. Begeleidingsstijlen waar de nadruk op ligt zijn oplossingsgericht werken, samen zijn we 100% en emotioneel neutraal met een warm hart.

Er is een vast team van begeleiders en persoonlijk begeleiders die ondersteuning bieden vanuit de visie van Gemiva.

Gebouw en omgeving

In totaal zijn er op deze locatie 8/9 woon/slaapkamers met elk een badkamer voorzien van een toilet en douche. Beide woonlocaties hebben daarnaast een gezamenlijke woonkamer en een prachtige binnentuin waar samen met de buurwoningen gebruik van kan worden gemaakt. Een terras grenzend aan de woning biedt de mogelijkheid om heerlijk buiten van het weer te genieten, te drinken en te eten.

De woningen zijn gelegen aan de rand van het terrein, zodat het dorp makkelijk te bereiken is om boodschappen te doen. Op de woningen wordt gezamenlijk gekookt. De bewoners kiezen met elkaar wat ze eten en helpen met het bereiden. Alle taken die bij een huishouden horen doen we gezamenlijk vanuit het principe: samen zijn we 100%.

Deze woonlocaties zijn in 2021 opgeleverd op het terrein van Swetterhage. Hier wonen en werken ruim 340 mensen met een verstandelijke beperking. Swetterhage heeft een Medische Dienst en biedt tal van faciliteiten zoals onder meer een zwembad, een fitnessruimte, een restaurant en een foyer. Het centrum van Zoeterwoude-Dorp ligt op 5 minuten lopen.

Ligging