Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Leliepark

In het kort

Woonlocatie Leliepark is een woonlocatie in Gouda en bestaat uit 19 appartementen voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Een deel van de bewoners heeft een kind.

De woonlocatie is gevestigd op de twee onderste verdiepingen van een appartementengebouw van vijf verdiepingen. Cliënten die op loopafstand van de locatie wonen, kan ambulante hulp verleend worden.

De bewoners zijn tussen de 21 en 77 jaar. Alle cliënten hebben een eigen appartement, met een eigen voordeur, een eigen brievenbus, keuken/woonkamer, slaapkamer, douche/wc, wasmachine/wasdroger, balkon.

De 12 kleine appartementen op de eerste woonlaag zijn voor mensen die alleen wonen. De meeste van hen hebben werk, vrijwilligerswerk of gaan naar dagbesteding. Op de eerste etage bevindt zich een inloopruimte waar bewoners doordeweeks als ze dat willen kunnen koffie drinken, eten, ontmoeten, samen met begeleiding.

De 7 appartementen op de tweede woonlaag zijn voor ouders met een verstandelijke beperking en hun kind(eren). De ouders krijgen begeleiding bij de zorg voor en opvoeding van hun kind(eren). Sommige ouders blijven een bepaalde periode wonen op Leliepark en gaan daarna zelfstandig of met ambulante begeleiding verder. Anderen blijven tot hun kind volwassen is. In enkele gevallen blijkt helaas dat het ouderschap niet voldoende ontwikkeld wordt en besluiten betrokken instanties zoals Jeugdbescherming dat het beter is als het kind niet in de eerste plaats door de ouder opgevoed wordt.

Begeleiding

Op Leliepark werken begeleiders, persoonlijk begeleiders, een facilitair medewerker en een locatiemanager. Er is een gedragsdeskundige verbonden aan de locatie.Iedere cliënt van woonlocatie Leliepark heeft een persoonlijk begeleider (pb-er).

Begeleiding ouder/kind wonen

Bij de begeleiding van de ouders ligt de nadruk op het ondersteunen bij de opvoeding van de kinderen. Ook hulpvragen over het huishouden, financiën of relaties kunnen aan de orde komen. De ouder(s) is/zijn onze cliënt maar we hebben extra aandacht voor de inwonende kinderen door de inzet van een begeleider speciaal voor hen.

Gebouw en omgeving

Woonlocatie Leliepark is gevestigd op de 1e en 2e verdieping van wooncomplex Koningslelie. De woonlocatie ligt aan de rand van de de wijk Korte Akkeren, aan de westkant van het centrum van Gouda. De overige woningen worden verhuurd door woningbouwvereniging Woonpartners.

Op de 1e verdieping van het complex zijn twaalf appartementen gevestigd voor mensen met een verstandelijke beperking, die in een eigen appartement wonen en gebruik kunnen maken van een ontmoetingsruimte op de verdieping. Daar is ook het kantoor van de begeleiders gevestigd.

Op de 2e verdieping zijn 7 appartementen voor licht verstandelijk beperkte ouders met hun kind(eren).

Ligging