Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Liviuslaan 20

In het kort

Liviuslaan 20 is een woonlocatie in de wijk Roomburg in Leiden. Hier wonen negen cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking. De woonlocatie wil door huisvesting, verzorging en begeleiding de zelfstandigheid en sociale redzaamheid van cliënten bevorderen en de cliënten voorbereiden op een zelfstandige woonplek.

Begeleiding

Er is begeleidingsaandacht voor de sociaal-emotionele kwetsbaarheid van een aantal cliënten. Een deel van de cliënten heeft een stoornis in het autistisch spectrum.

Op doordeweekse dagen zijn de bewoners overdag niet thuis. De meesten van hen hebben dagbesteding in verschillende activiteitencentra in Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Een aantal werkt (begeleid) bij een commercieel bedrijf. Sommige cliënten volgen een opleiding.

Een groot aantal cliënten neemt in de vrije tijd deel aan activiteiten van o.a. VTV in Leiden. Op de locatie werken persoonlijk begeleiders, begeleiders en leerlingen. De dagelijkse coördinatie is in handen van een locatiemanager. Er wordt elke dag gekookt en om beurten worden de cliënten betrokken bij het bereiden van de maaltijd.

Gebouw en omgeving

Liviuslaan 20 maakt onderdeel uit van locatie Liviuslaan 18 en 20. In ieder huis wonen negen cliënten. Op de begane grond is er een gezamenlijke huiskamer. Iedere bewoner heeft een eigen zit/slaapkamer met sanitair.