Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Logeerhuis Alphen

In het kort

In logeerhuis Alphen kunnen thuiswonende kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking deeltijd wonen of logeren. In ons logeerhuis is ruimte voor negen logees. Alle hulpmiddelen zijn aanwezig. Hierdoor kunnen wij volledige zorg overname bieden tijdens de logeerperiode.

Logeren of deeltijd wonen is een goede voorbereiding voordat een kind het huis uitgaat. En het biedt hen de kans om sociale contacten op te doen. Als ouder kun je ondertussen tot rust komen en meer aandacht aan het gezin besteden. Tijdens de midweken kunnen (jong)volwassenen deeltijd wonen en een zelfstandigheidstraining volgen. Hiermee bereiden we ze voor op het zelfstandig wonen. Onze begeleiders werken nauw samen met ouders.

Sfeerimpressie

Logeren

In logeerhuis Alphen kunnen thuiswonende volwassenen en kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige handicap komen logeren. Tijdens de logeerperiode kunnen ouders en/of verzorgers even op adem komen en tijdelijk meer aandacht besteden aan zichzelf of andere gezinsleden.We doen er alles aan om de logeerpartij tot een feest te maken. Kinderen kunnen zich heerlijk ontspannen in de grote tuin of spelen met het speelgoed. Er zijn ook fietsen aanwezig. Het logeerhuis bevindt zich in een vrijstaande villa in een vriendelijke wijk in Alphen aan den Rijn. Achter het logeerhuis is een speeltuin. Het winkelcentrum en park zijn op loopafstand te bereiken. Het huis heeft een grote woonkamer en een grote tuin. Er zijn negen logeerkamers, waarvan twee op de begane grond. De kamers op de begane grond zijn geschikt voor kinderen en (jong)volwassenen die een lichamelijke handicap hebben.

Er kunnen negen cliënten tegelijkertijd terecht in ons logeerhuis. Voordat je kind of familielid komt logeren of deeltijd wonen ben je natuurlijk van harte welkom om eens binnen te kijken. Daarna spreken we alle belangrijke informatie door die belangrijk is voor de logé. Je kunt hier ook een middag of een dag proeflogeren.

Begeleiding

Tijdens het aanmelden maken we afspraken over de zorg en begeleiding. Onze begeleiders werken aan de hand van de gemaakte afspraken. Bij een volledige bezetting zijn er twee begeleiders aanwezig. Eén van hen blijft ook ’s nachts slapen.

Deeltijd wonen

Deeltijd wonen is een goede stap voor jou als je nog niet toe bent om op jezelf te wonen. Je woont op vaste dagen thuis bij je ouders en op de andere dagen woon je in het logeerhuis.
Iedereen krijgt bij ons een op maat gemaakte voorbereiding op het zelfstandig wonen. Je kunt bij ons trainingen volgen voor koken, wassen of boodschappen doen. Dit alles is afhankelijk van jouw behoeften en mogelijkheden. Een ander aspect in onze trainingen is het natuurlijker verlopen van het loslaatproces.

Gebouw en omgeving

Logeerhuis Alphen bevindt zich in een vrijstaande villa in Alphen aan den Rijn. Achter het logeerhuis is een fijne speeltuin. Het winkelcentrum en een park zijn op loopafstand.

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte locatie voor jou?

Heb je vragen over deze of een andere locatie? Wil je de verschillende mogelijkheden binnen Gemiva bespreken of wil je meer weten over de financiering en wachttijden? Onze zorgbemiddelaars denken graag met jou mee.

Neem contact op