Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nova

In het kort

Nova is een dagcentrum voor kinderen en (jong)volwassenen. De bezoekers hebben een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking (EMB).

Begeleiding

Per groep werken meerdere begeleiders. Eén van de begeleiders is persoonlijk begeleider (pb-er). De pb-er onderhoudt het contact met de ouders. Hij/zij stelt ook met de ouders een ondersteuningsplan op met doelen waaraan gewerkt wordt. Alle medewerkers hebben een agogische opleiding op mbo- of hbo-niveau gevolgd. Als het nodig is, krijgen zij ondersteuning van een specialist, dan kan bijvoorbeeld een gedragsdeskundige, fysiotherapeut of bewegingsagoog zijn.

De locatiemanager heeft de leiding. Voor algemene zaken is er een huishoudelijk en administratief medewerker. Bij verschillende activiteiten zijn vrijwilligers actief.

Vrijetijdsbesteding

In en vanuit het dagcentrum vinden er vrijetijdsactiviteiten plaats. Deze zijn mede bedoeld om het gezin te ontlasten. Zo is er onder andere zaterdagopvang en naschoolse opvang.


Openingstijden

Nova is bijna het hele jaar open. De kindergroepen zijn op doordeweekse dagen open van 8.45 tot 15.15 uur. De groepen voor (jong)volwassenen van 9.30 tot 16.00 uur. Ieder jaar is er een beperkt aantal sluitingsdagen rond de feestdagen.

Op maandag t/m donderdag is er de mogelijkheid voor naschoolse opvang. Deze is open tot 18.00 uur.
Op zaterdag is er zaterdagopvang van 10.00 tot 18.00 uur.

Per kind/jongvolwassene spreken we af hoeveel dagen per week hij of zij het dagcentrum bezoekt. Dit is onder andere afhankelijk van de indicatie/beschikking.

Gebouw en omgeving

Nova ligt aan de Sitterstraat 11 in de wijk Sterrenburg. Het gebouw heeft meerdere groepsruimtes en buitenspeelruimten met aangepaste voorzieningen. Voor algemeen gebruik is er een snoezelruimte, binnenzandbak, gymzaal en verwarmd therapie bad met beweegbare bodem. Het pand heeft twee liften.

Wil je een kijkje neem in ons pand? Klik hieronder en bekijk het filmpje. Het is gemaakt vlak voordat wij het pand in gebruik namen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Gemiva. Nova wordt verwarmd via restwarmte van HVC, er zijn zonnecollectoren en ook de isolatie en de ventilatie voldoen aan hoge normen. Elektrische auto’s en busjes kunnen op het terrein opgeladen worden.

Ligging

Contact met andere ouders? Kom langs!

Ontmoet andere ouders, deel ervaringen en vind ondersteuning bij elkaar.

Onze oudercontactochtenden zijn een moment voor moeders én vaders om elkaar in een informele sfeer te ontmoeten. De koffie en thee staan eens per kwartaal klaar. We zien uit naar je komst!

Meld je aan