Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ouderenactiviteiten

In het kort

Onder de noemer "ouderenactiviteiten" wordt dagbesteding geboden in Leiden en omgeving. Ouderen (ongeveer 50-90 jaar) met een verstandelijke beperking en bewoners van woonlocaties (en daarbuiten) die overdag geen bezigheden hebben kunnen deelnemen aan diverse activiteiten.

Binnen het project worden veel verschillende activiteiten aangeboden. De oudere kan zelf een keuze maken. Centraal staat 'alles mag en niets moet'. Het aantal deelnemers aan een activiteit kan per keer verschillen.

Begeleiding

Ouderenactiviteiten heeft één persoonlijk begeleider en zes begeleiders in dienst. Iedere begeleider heeft zijn eigen activiteiten. Daarnaast wordt het project ondersteund door ongeveer 45 vrijwilligers die helpen bij de activiteiten. Iedere vrijwilliger begeleidt één of meerdere activiteiten. Ook helpen diverse stagiaires van MBO MMZ en Helpende Welzijn.

Door de aanwezigheid van al deze mensen is het mogelijk voldoende individuele aandacht te geven aan de deelnemers en de deelnemers te ondersteunen bij geplande activiteiten.

Ons doel

Het belangrijkste doel van het project Ouderenactiviteiten is de cliënten een plezierige oude dag te laten beleven. Centraal in de begeleiding staat het aandacht geven aan de cliënt en het aanbieden van leuke activiteiten. Hiermee worden vaardigheden van de ouderen in stand gehouden en kunnen sociale contacten gelegd worden.

Dagbesteding op diverse locaties

De groepsactiviteiten van maandag, donderdag en vrijdag vinden plaats in het Buurthuis in Leiden. Het is leuk om gebruik te maken van een ruimte die ook door andere mensen wordt bezocht. Zo ontstaat ook de mogelijkheid voor mensen uit de buurt om deel te nemen aan de activiteiten. De overige activiteiten vinden op heel verschillende plekken plaats.

Ligging