Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Rhijnluststraat

Je komt met je fiets aan bij het appartementencomplex, de benedenbuurvrouw is bezig in haar tuin en jullie groeten elkaar. Je zet je fiets in de berging en gaat naar je appartement. Daarna loop je meteen door naar Het Trefpunt voor een heerlijke cappuccino. Andere bewoners en begeleiders begroeten je. “Hoi, hoe was je dag? Kom je gezellig bij mij zitten?” vraagt een van je buren. “Ja gezellig, ik pak even een kop koffie en dan kom ik erbij.”

Sfeerimpressie

In het kort

Helemaal op jezelf wonen, maar wel met begeleiding die 24 uur per dag beschikbaar is? Dat is wonen in de Rhijnluststraat. Het gebouw heeft vier woonlagen. Gemiva heeft appartementen op de middelste twee lagen. Op de eerste verdieping van Gemiva ligt Het Trefpunt. Hier kun je met elkaar koffiedrinken. Ook kan je in Het Trefpunt avondeten wanneer je hier afspraken over hebt gemaakt. Op de verdieping daarboven vind je 13 1-persoons appartementen en één 2-persoons appartement. De begeleiding komt zo veel mogelijk bij je thuis.

Voor wie?

De appartementen aan de Rhijnluststraat zijn er voor volwassenen met:

  • een lichte of matige verstandelijke beperking;
  • een lichamelijke beperking;
  • niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Begeleiding

Je woont zo zelfstandig mogelijk met begeleiding en ondersteuning op maat. Samen met jouw persoonlijk begeleider maak je afspraken. Die schrijven we op in jouw ondersteuningsplan. Zo weten wij altijd wat jij nodig hebt.

We kunnen op de volgende manieren ondersteuning geven:

Persoonlijke gesprekken
Hoe vaak we dat doen, hangt af van wat jij nodig hebt. Als je dat wilt, helpen we je nieuwe dingen te leren.

Hulp bij persoonlijke verzorging
Wat we precies doen, hangt af van wat jij nodig hebt. Sommige bewoners vinden het fijn dat er iemand meekijkt of ze het goed doen. Of dat we helpen met het herinneren aan bijvoorbeeld het innemen van medicijnen. En bij sommige bewoners nemen we handelingen over.

Het Trefpunt
In Het Trefpunt kun je 3 keer per dag een kop koffiedrinken. Hier kun je op afspraak ook mee-eten met de avondmaaltijd. Je kan de avondmaaltijd ook in je eigen appartement eten. Wil je liever zelf koken in je appartement? Dat kan ook. Het is maar net wat jij wil en waar je zin in hebt.
Je kunt de begeleiding altijd bellen als je hulp nodig hebt. Samen kijken we of we je direct moeten helpen, of dat we het later bespreken tijdens het begeleidingsmoment. Omdat je zelfstandig in een appartement woont, ben je zelf verantwoordelijk voor je vrije tijd. Als er in de nacht iets is, kun je contact opnemen met de slaapdienst. Die helpen je door bijvoorbeeld met je te praten of je gerust te stellen.

Dagactiviteiten

Maandag tot en met vrijdag doen bewoners mee met dagactiviteiten buiten de deur. Ze gaan bijvoorbeeld naar hun baan, een werkplaats of een activiteitencentrum. Bewoners gaan in de ochtend zelf of met groepsvervoer naar hun werk en komen in de middag weer thuis. ‘s Avonds gaan ze naar een club waar ze lid van zijn of ze doen iets leuks in hun appartement.

In het weekend doen de bewoners allemaal leuke dingen. De één vindt het heerlijk om lekker een stukje te fietsen, de ander gaat shoppen of op bezoek bij familie. Je kunt natuurlijk ook thuis iets leuks doen, zoals knutselen in je eigen appartement. Soms kun je samen met de begeleiding wandelen of een spelletje doen.

Team

We werken in de Rhijnluststraat met een vast team van medewerkers:

  • mbo- en hbo-geschoolde begeleiders en persoonlijk begeleiders;
  • medewerkers in opleiding: leerlingen en stagiairs;
  • een huishoudelijk medewerker;
  • een locatiemanager.

Als het nodig is, kan het team extra hulp vragen aan een gedragskundige en een ergotherapeut. Iedere bewoner heeft een eigen huisarts waar die naartoe kan gaan als dat nodig is.

Gebouw en ligging

Het appartementencomplex heeft vier verdiepingen. Op de middelste twee vierdiepingen vind je 13 appartementen van Gemiva met een trefpunt. Op de andere verdiepingen wonen mensen met een eigen huurwoning. Deze zijn niet van Gemiva.

Elk appartement is ongeveer 50m2 groot met een balkon. Er is een woonkamer met keuken, een badkamer met toilet, een aparte slaapkamer en een bergruimte met ruimte voor een wasmachine. Eén van de appartementen is 75m2. Dit appartement heeft een extra slaapkamer.

Op de begane grond is een gedeelde berging. Elk appartement heeft een eigen vak waar je bijvoorbeeld je fiets kunt neerzetten.

In Het Trefpunt vind je het kantoor van de begeleiding en de slaapwachtruimte. Op vaste tijden is Het Trefpunt open voor een kop koffie. Er wordt dagelijks een avondmaaltijd gekookt. De bewoners eten in Het Trefpunt wanneer zij hier afspraken over hebben gemaakt of halen het op en eten in hun eigen appartement.

De Rhijnluststraat ligt in Katwijk aan den Rijn, net tegen Rijnsburg aan. Een supermarkt, bakker en slager zijn op 10 minuten lopen vanaf het gebouw. Om de hoek ligt park De Wilbert met een kinderboerderij. Leuk voor een kleine wandeling! Vlak voor het gebouw vind je een bushalte waardoor je makkelijk naar steden in de buurt kunt reizen, zoals Leiden. En natuurlijk is het strand van Katwijk maar een klein stukje fietsen!

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte locatie voor jou?

Heb je vragen over deze of een andere locatie? Wil je de verschillende mogelijkheden binnen Gemiva bespreken of wil je meer weten over de financiering en wachttijden? Onze zorgbemiddelaars denken graag met jou mee.

Neem contact op