Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Roodbontweide 25, 27, 29 en 31

In het kort

De Roodbontweide bestaat uit 4 woningen, waarvan 2 beneden- en 2 bovenwoningen. In totaal wonen er 34 cliënten. De meeste cliënten zijn matig tot ernstig verstandelijk beperkt. Naast een verstandelijke beperking hebben een paar cliënten een autismestoornis en/of een lichamelijke beperking. Op alle woningen zijn er cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG).

Roodbontweide 25

Hier wonen 9 cliënten (2 vrouwen en 7 mannen). Enkele cliënten maken gebruik van een rollator. De cliënten kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen. Naast begeleiding van het gedrag assisteren wij de cliënten bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL).

Roodbontweide 27

Hier wonen 9 cliënten (4 vrouwen en 5 mannen). Een cliënt maakt gebruik van een rollator. Ook op deze woning vertonen cliënten moeilijk verstaanbaar gedrag. Dit gedrag wordt begeleid en cliënten worden geassisteerd bij de ADL.

Roodbontweide 29

Hier wonen 8 cliënten (3 vrouwen en 5 mannen). Eén cliënt is blind. Alle cliënten vertonen moeilijk verstaanbaar gedrag. De cliënten van deze woning zijn meer zelfstandig dan de cliënten van 25 en 27, maar worden eveneens ondersteund bij de ADL.

Roodbontweide 31

Hier wonen 8 mannelijke cliënten met een matige verstandelijke beperking en/of het Syndroom van Down. De cliënten zijn hier zelfstandiger, waardoor er weinig ondersteuning bij de ADL nodig is. Structuur is op deze groep belangrijk

Begeleiding

Binnen alle woningen werken we met een team dat bestaat uit twee persoonlijk begeleiders, begeleiders en een leerling. Naast het team zijn er ook flexwerkers, stagiairs en vrijwilligers.

Elke cliënt heeft een ondersteuningsplan. Hierin staan onder meer de persoonsgegevens, begeleidingsrichtlijnen en doelen. Elk jaar werken we met de cliënten aan nieuwe doelen.

Structuur is voor de cliënten heel belangrijk. Er is daarom een duidelijk dagprogramma per individuele cliënt. De meeste cliënten gaan overdag naar verschillende activiteitencentra op Swetterhage. Een kleine groep gaat buiten Swetterhage naar activiteitencentra.

Gebouw en omgeving

Het gebouw heeft 2 verdiepingen. De woningen 25 en 27 bevinden zich op de begane grond. De woningen 29 en 31 zijn op de 1e verdieping (bereikbaar met trap en lift).

De woningen op de begane grond hebben een grote tuin met een terras en schommels. De woningen op de 1e verdieping hebben een groot terras. Er is voor alle woningen een gezamenlijke huiskamer met keuken waar de begeleiding en cliënten zelf koken. Elke cliënt heeft een eigen slaapkamer met douche en toilet.

Op de woningen 25 staan altijd 3 begeleiders op de groep. Op woning 27 staan altijd 2 begeleiders op de groep. Op woning 29 zijn er soms 2 begeleiders en soms 1. Op woning 31 is er altijd 1 begeleider.

De Roodbontweide staat op het terrein van woon- en werklocatie Swetterhage in Zoeterwoude. Cliënten kunnen hier veilig wandelen en fietsen. Er komen bijna geen auto's op dit terrein. Er is ook een supermarkt, een overdekt zwembad, een sportzaal, een restaurant en een recreatieruimte. In de recreatieruimte worden verschillende activiteiten georganiseerd.