Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Schouwenhof

In het kort

Schouwenhof is een woonlocatie. Deze locatie staat in de wijk Crabbehof in Dordrecht. In deze woonlocatie wonen volwassenen met een verstandelijke beperking en volwassenen met een intensieve zorgvraag.

Zilverlinde en Goudiep

In pand 1 Zilverlinde wonen volwassenen met een verstandelijke beperking. De leeftijd van de cliënten ligt ongeveer tussen de 20 en 60 jaar. Overdag werken ze bij één van de dagbestedingslocaties van Gemiva.

In pand 1a Goudiep wonen volwassenen met een intensieve zorgvraag. Dit zijn vooral mensen die naast een ernstige verstandelijke beperking ook lichamelijke en/of andere bijkomende beperkingen hebben. Dit kan bijvoorbeeld autisme, epilepsie of ADHD zijn. Doordeweeks is er voor hen dagbesteding in de gezamenlijke ruimte van het gebouw.

Begeleiding

Er is 24 uur per dag begeleiding. Iedere bewoner heeft een persoonlijk begeleider. Die is voor de cliënt en de familie het eerste aanspreekpunt. Daarnaast zijn er leerlingen, stagiaires en vrijwilligers.

Bij de bewoners van Zilverlinde staat het wonen met elkaar centraal. Iedere bewoner heeft een eigen appartement, maar het groepsgebeuren staat centraal. Zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid wordt zoveel mogelijk ontwikkeld.

Bij de bewoners van Goudiep zijn de verzorging en begeleiding van de bewoners de belangrijkste taken van de medewerkers.

’s Nachts is er in Zilverlinde een slaapwacht. In Goudiep is er een wakkere wacht. En er is de mogelijkheid om de hele nacht over de cliënten te waken. Dit kan door een digitaal video/audio-uitluistersysteem.

Vrijwilligers

Schouwenhof maakt gebruik van de inzet van vrijwilligers. Mensen die graag een deel van hun vrije tijd besteden om activiteiten met bewoners te doen. De bewoners zijn heel verschillend. Er zijn dus veel mogelijkheden voor vrijwilligers.

Voor de bewoners van Zilverlinde gaat het vaak om individuele aandacht. Bijvoorbeeld fietsen, zwemmen, naar de stad of het winkelcentrum gaan of gezelschapsspellen doen.
Voor de bewoners van Goudiep is er vaak behoefte aan wandelen of boodschappen doen met bewoners in een rolstoel. Ook kunnen vrijwilligers helpen bij de dagbesteding voor deze cliënten. Daar zijn allerlei activiteiten waarbij de inzet van vrijwilligers erg fijn is.

Gebouw en omgeving

Woonlocatie Schouwenhof ligt midden in de wijk Crabbehof. Het ligt direct achter het monumentale kasteel Crabbehof. En het is op loopafstand van winkelcentrum Crabbehof. De woonlocatie is goed bereikbaar met de auto. Het heeft een eigen parkeerterrein. Ook met het openbaar vervoer is het goed bereikbaar. Dit kan met de stadsbussen. En NS-station Dordrecht-zuid is dichtbij. De woonlocatie heeft 2 gebouwen, Zilverlinde en Goudiep. Ook is er een eigen, afgeschermde tuin.

In Zilverlinde (pand 1) wonen de cliënten verdeeld over 2 verdiepingen. Iedere bewoner heeft een eigen appartement. In dat appartement is een zitkamer, een slaapkamer (of een zit/slaapkamer), een keukenblok en een badkamer. Beneden is een huiskamer met keuken. Er is een lift in het gebouw.

In Goudiep (pand 1a) wonen cliënten ook verdeeld over 2 verdiepingen. In het gebouw is een lift. Alle bewoners hebben een zit/slaapkamer met eigen badkamer. Ze brengen hun tijd vooral door in de gezamenlijke ruimte. Het gebouw is ingericht voor cliënten die veel zorg nodig hebben. Het heeft voorzieningen voor mensen die in een rolstoel zitten. En er is een snoezelruimte.