Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Smaragd

In het kort

Bij Woonlocatie Smaragd wonen mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Vanwege hun beperking en/of de gevolgen hiervan krijgen zij ondersteuning van beroepskrachten. Als de partner ook een indicatie heeft, kan hij ook een beroep doen op ondersteuning.
Waar nodig zijn aanpassingen gemaakt voor de bewoner. Smaragd bevindt zich op de eerste, tweede en derde verdieping van gebouw Kornalijn in Delft. De appartementen zijn bereikbaar via de trap en lift.

Begeleiding

Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De cliënten krijgen ondersteuning van beroepskrachten, leerlingen, stagiaires en vrijwilligers. Waar mogelijk kunnen medewerkers de inzet van een gedragsdeskundige raadplegen.

Iemand met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel kan soms een zware wissel trekken op een gezin. Logeren bij Smaragd in Delft is dan een optie.

Logeren in Smaragd

In Smaragd is een logeerruimte beschikbaar in het weekend van vrijdag 16.00 uur tot maandag 9.00 uur. De logee kan in de logeerruimte verblijven en/of deelnemen aan de gezamenlijke activiteiten van de bewoners van Smaragd. In het logeerweekend kan de logee bezoek ontvangen in de logeerruimte.

Werkwijze

Heb je belangstelling voor logeren in Smaragd, dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Je vertelt ons dan welke begeleiding je nodig hebt, je medicatie, ADL-zorg, je hobby's en interesse. Op basis hiervan maken we afspraken over de invulling van de logeerweekenden. Je zorgt zelf voor vervoer van en naar Smaragd.

De kosten

De kosten van het logeren in Smaragd komen ten laste van de Wet Langdurige Zorg (WLZ) als hiervoor een indicatie is. Ook is het mogelijk het logeren te betalen uit een persoonsgebonden budget of uit eigen financiële middelen. Onze afdeling Zorgbemiddeling legt vóór de start van het logeren de afspraken hierover vast in een zorgovereenkomst.

Belangstelling?

Heb je belangstelling in logeren bij Smaragd, neem dan contact op met onze afdeling Zorgbemiddeling, telefoon 088 205 24 00 (lokaal tarief) of mail naar zorgbemiddeling@gemiva-svg.nl.

Gebouw en omgeving

Smaragd bevindt zich op de eerste, tweede en derde verdieping van gebouw Kornalijn in Delft. De ruime appartementen zijn voorzien van een huiskamer, keuken, twee slaapkamers en een badkamer. Een deel van de cliënten woont samen met een partner. Waar nodig zijn of worden aanpassingen gemaakt voor de bewoner.

Op de begane grond van het gebouw is activiteitencentrum Aventurijn gevestigd, waar bewoners van Smaragd gebruik van kunnen maken voor dagbesteding. Daar is ook het steunpunt gevestigd waar de begeleiders hun werkplek hebben en de bewoners van Smaragd elkaar kunnen ontmoeten. Aventurijn is ook toegankelijk voor cliënten die elders wonen.