Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Werk -, leer- en ervaringscentrum Thijsselaan

Voor ieder kan de dag er anders uit zien. We zoeken naar wat past bij jou. Je gaat samen met de begeleiding naar buiten voor een flinke wandeling. Of er wordt glas en oud papier opgehaald. Anderen blijven op de groep en is er aandacht voor belevingsgerichte activiteiten. Er is een vaste dagindeling op elke groep. Je hebt zoveel mogelijk eigen regie om zo zelfstandig mogelijk te zijn. Houd je van werk dan kan je aan de slag bij onze “Wash and Go” service of meehelpen met inpakwerk.

In het kort

Het werk-, leer- en ervaringscentrum Thijsselaan in Gouda is er voor (jong) volwassenen met verstandelijke beperking. Dagelijkse kun je deelnemen aan allerlei activiteiten die het beste bij jou passen. We bieden activiteiten, werkzaamheden en het leren van vaardigheden aan die passen zijn bij jou. De begeleiders en vrijwilligers bewegen daarin mee en ondersteunen je daarbij. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Ook jij!

Voor wie?

Werk -, leer- en ervaringscentrum Thijsselaan is er voor (jong) volwassenen met een beperking:

  • Ernstig meervoudige beperking;
  • Verstandelijke beperking die arbeidsmatige activiteiten willen doen.
  • Verstandelijke beperking met intensieve begeleidingsvraag.
  • Veel cliënten hebben naast een verstandelijke beperking een bijkomende beperking zoals autisme of hechtingsproblematiek.

Activiteiten en groepen

Het activiteitencentrum heeft diverse groepen die verschillende activiteiten doen. Dit kan binnen maar ook buiten. Met je persoonlijk begeleider bespreek je de mogelijkheden. Dagelijkse zijn er rond de 40 mensen in het activiteitencentrum. Veel wonen thuis of in één van de appartementen van Catshoven in Gouda maar ook op een locatie van een andere zorgaanbieder.

Ontspannen
De activiteiten op de groep sluiten aan bij wat je nodig hebt. Zo is er een groep voor mensen met een ernstig meervoudige beperking met ontspannende activiteiten waarbij je moet horen, proeven, ruiken, voelen en zien. Bijvoorbeeld door muziek maken, te luisteren naar verhalen, een rondje te wandelen, voelspellen, een massage, of door te snoezelen. Zo blijf je geprikkeld en actief. Ook is er meer ruimte voor persoonlijke aandacht en verzorging zoals eten en verschonen.

Binnen en buiten
Er zijn verschillende groepen voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze groepen doen binnen activiteiten zoals: houtbewerken, Wash & Go service (was van andere locaties wordt opgehaald), huishoudelijk werk, hulpmaatje voor mensen van de andere groepen, inpak- vouwwerkzaamheden en papier versnipperen. Maar je kunt ook meedoen met de buitenactiviteiten zoals: tuinieren, boodschappen doen, papier prikken, oud papier en glas ophalen of folders rondbrengen.

Rust en regelmaat

Ook zijn er groepen waar meer begeleiding is. Hier is meer aandacht voor een goede verdeling tussen de activiteiten en rustmomenten. De groepen zijn rustig ingericht en je krijgt je eigen plek waar je op je eigen tempo aan een taak kan werken. De begeleiding heeft extra aandacht voor rust en regelmaat. Samen met de begeleiding doe je inpakwerk of taken in het activiteitencentrum. Er zijn ook veel mogelijkheden voor als je liever beweegt zoals een lange wandeling, in de tuin werken of buiten schommelen.

Stage lopen

Ben jij binnenkort klaar met praktijkonderwijs, VSO, ZMLK of stroom je uit bij het kinderdagcentrum? Wil je ervaren of de activiteiten van activiteitencentrum Thijsselaan bij jou passen? Kom bij ons een periode stage lopen! Neem contact op via thijsselaan@gemiva-svg.nl.

Begeleiding

Iedere groep heeft meerdere begeleiders en vrijwilligers die je ondersteunen waar jij dat nodig hebt. Eén van hen is persoonlijk begeleider. De persoonlijk begeleider bespreekt met jou welke activiteit het beste bij jou past. De persoonlijk begeleider is ook het eerste aanspreekpunt voor jou en je verwanten. Je bespreekt regelmatig of de dagactiviteiten aan je wensen voldoen. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Gebouw en omgeving

Werk-, leer- en ervaringscentrum Thijsselaan ligt in midden in de woonwijk in Gouda, op loopafstand van Openbaar Vervoer. Het pand is rolstoeltoegankelijk, er zijn aangepaste toiletten en er is een rustruimte. Ook is er een tuin en zijn er twee terrassen.