Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Tom in de buurt

In het kort

Bij Tom in de buurt werken we samen aan wijkgerichte ondersteuning. Dit doen we in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem. Tom is het aanspreekpunt voor alle aanbieders van ondersteuning in de buurt. En als iemand hulp nodig heeft, kan Tom een handje helpen.

Zorg en welzijn in de buurt

Tom is zorg en welzijn in de buurt. Tom werkt in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem. Hier werken wij, als een van de hoofdaannemers, samen met Kwadraad, ActiVite, de Binnenvest, Wmo Maatwerk/Ipse de Bruggen en Kwintes en diverse onderaannemers (waaronder Participe). We slaan de handen ineen om te kunnen zorgen voor een passend zorg- en welzijnsaanbod. Een aanspreekpunt dus, voor alle vormen van ondersteuning in de buurt. Dat is nu Tom.

Waarom Tom?

Tom brengt zorg en welzijn bij mensen thuis of in de buurt. Dat deden we al als aparte dienstverleners, maar sinds de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning doen we het samen. Omdat we het graag eenvoudig houden, hebben we ons samenwerkingsverband een persoonlijke naam gegeven: Tom in de buurt. Tom weet raad. Tom helpt een handje. Maar Tom betekent meer. De individuele letters staan voor onze kernwaarden: Talent, Ondersteuning, Meedoen. De waarden beschrijven precies wat we doen: wij helpen mensen bij het inzetten van hun talent. Als we weten wat iemand kan, zorgen wij voor een passende ondersteuning. Uiteindelijk bereiken we samen het doel: Meedoen. Iedereen hoort erbij. Iedereen telt. Daarom zeggen we bij Tom: iedereen doet mee!

Kijk op www.tomindebuurt.nl