Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Vreewijkstraat

Je loopt woonlocatie Vreewijkstraat binnen en ziet je buurvrouw staan. Jullie begroeten elkaar. Straks ga je bij haar op bezoek om een kop thee te drinken. Daarna ga je in de middag van de zon genieten in de grote tuin samen met andere bewoners. Je hebt enorm veel zin in deze dag.

In het kort

Vreewijkstraat is een woonlocatie met appartementen en kleinschalig wonen voor volwassenen met een beperking. Er heerst een gezellige sfeer, doordat er onderling veel interactie is tussen bewoners. Regelmatig gaan bewoners bij elkaar op bezoek. Is dit iets voor jou? Kom snel langs bij woonlocatie Vreewijkstraat.

Voor wie?

De appartementen van locatie Vreewijkstraat zijn voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Om in aanmerking te komen voor een appartement in locatie Vreewijkstraat heb je een indicatie nodig.

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Meld je aan

Begeleiding

In het team van Vreewijstraat werken:

  • Twee persoonlijk begeleiders
  • Vijf begeleiders
  • Een leerling
  • Een gedragsdeskundige
  • Flexbegeleiders
  • Een locatiemanager

Stagiair(e)s zijn van harte welkom op de locatie. Via een extern bedrijf werkt er een interieurverzorger binnen de woonlocatie.
Overdag zijn er één of twee begeleiders aanwezig. 's Nachts is er een slaapdienst aanwezig.

Gebouw en ligging

Locatie Vreewijkstraat ligt aan de rand van de binnenstad van Leiden in de rustige, historische wijk Vreewijk. Sinds de complete renovatie in 2021 straalt het gebouw warmte en gezelligheid uit. Een kleine buurtsupermarkt is op slechts 5 minuten loopafstand. Bewoners doen daar (soms zelfstandig) hun boodschappen. Het wingelgebied Doezastraat/Herenstraat ligt op ongeveer vijf minuten lopen vanaf Vreewijkstraat. In deze gezellige winkelstraten vind je verschillende horecagelegenheden, een slager, groenteboer, bakker en kapper. Het centrum van Leiden is dichtbij op tien tot vijftien minuten loopafstand.

Voor de bewoners die graag buiten komen, heeft Woonlocatie Vreewijkstraat een grote, zonnige tuin. De appartementen zijn voorzien van een woonkamer, pantry, slaapkamer en badkamer met wasmachineaansluiting. De was is ook buiten het appartement te verzorgen. Hier zijn kosten aan verbonden. In het keukenblok is ruimte voor een koelkast en bijvoorbeeld een magnetron. Bewoners hebben ook de mogelijkheid om zelf te koken in het appartement. Hiervoor krijgen ze wekelijks een voedingsbudget. Ook hebben zij de optie om een warme maaltijd af te halen of samen te eten in het Trefpunt op de begane grond. Voor elke maaltijd geldt een vaste prijs. Daarnaast is er voor de cliënten in het Trefpunt gelegenheid voor een praatje of een spelletje met huisgenoten. Begeleiders doen waar mogelijk een beroep op de zelfstandigheid van de cliënten die in een appartement wonen, zoals zelf opruimen, koken en wassen.

Het kleinschalig wonen is gericht op gezamenlijkheid. De bewoners delen een huiskamer waar zij ook de gelegenheid krijgen om ook te eten. De begeleiders en cliënten regelen met elkaar alles rond het huishouden.