Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Werk- en trainingscentrum De Doorstroom

Je hebt er weer zin in vandaag, samen met leeftijdsgenoten ontdekken waar jij goed in bent en waar je blij van wordt. Elke dag is anders; de ene dag ben je soep aan het maken, de volgende dag help je mee bij de Jumbo of McDonald's.

Sfeerimpressie

In het kort

Ben jij klaar met het voortgezet speciaal onderwijs (of op zoek naar een stageplaats) en tussen de 17 en 30 jaar? Sluit dan aan bij werk- en trainingscentrum De Doorstroom in Den Haag! De Doorstroom kun je zien als een brug tussen school en (vrijwilligers)werk of dagbesteding. Bij De Doorstroom kijken we waar jij al goed in bent en wat jij nog wilt leren voor de toekomst. Je kunt onder andere aan de slag bij de Jumbo, bij Mc Donald's, bij een verzorgingshuis of als klusser bij de klusbus. Ook kan je op locatie verschillende trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van social media. Alles staat in het teken van het vergroten van je zelfstandigheid en het vinden van een passende vervolgplek.

Voor wie?

De Doorstroom is voor jongeren tussen de 17 en 30 jaar met een licht tot matig verstandelijke beperking, autisme, niet-aangeboren hersenletsel of een lichamelijke beperking.

We verwachten dat jij:

  • het leuk vindt om mee te doen aan activiteiten gericht op participeren in de maatschappij;
  • voldoende mogelijkheden hebt om te communiceren met leeftijdsgenoten en de begeleiders;
  • het leuk vindt en in staat bent om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen.

Activiteiten en groepen

De Doorstroom biedt diverse trainingen en leerwerkplekken waar ervaring kan worden opgedaan. Bijvoorbeeld in de horeca, in een winkel, bij een receptie en in de dienstverlening. Bij een leerwerkplek kun je een arbeidshouding ontwikkelen, werkervaring opdoen en ontdekken wat je al kunt en nog wilt leren. Er zijn gemiddeld vijf tot zes deelnemers per dag bij De Doorstroom.

Hoe lang je aan De Doorstroom deelneemt hangt af van wat je wilt leren en hoe lang je hiervoor nodig hebt. Ieder half jaar bespreken we met jou hoe ver je bent in je ontwikkeling en wat je nog wilt bereiken. Zodra je jouw leerproces hebt afgerond en je toe bent aan de volgende stap, gaan we jou begeleiden naar potentiële vervolgplekken door middel van een aantal ervaringsdagen. Bij het verlaten van De Doorstroom krijg je een persoonlijk eindadvies mee.

Breed aanbod voor jongeren in Den Haag

Recentelijk zijn wij een samenwerking aangegaan met Middin en Sienna, gericht op ondersteuning van jongeren in Den Haag. De samenwerking omvat een gecoördineerde aanpak voor kennisuitwisseling en communicatie, waardoor jongeren sneller en doelgerichter de juiste ondersteuning kunnen vinden.

De samenwerking is vooral gefocust op jongeren vanaf 17 jaar met autisme, een lichamelijke of licht verstandelijke beperking, long covid, niet-aangeboren hersenletsel (NAH), chronische vermoeidheid of andere aandoeningen. Het initiatief richt zich op jongeren die zich willen ontwikkelen richting onderwijs, werk of andere levensdoelen.

Meer info voor jongeren bij www.middin.nl.
Meer info voor jongeren bij www.centrumsiena.nl

Begeleiding

Er werken twee vaste begeleiders bij de Doorstroom. Alle deelnemers hebben een eigen persoonlijk begeleider. Met je persoonlijk begeleider bespreek je je doelen en wensen voor de toekomst.

Rap!

Jongeren van Werk- en Trainingscentrum De Doorstroom schreven een rap.

Luister, kijk en lees hier de lyrics!

Gebouw en omgeving

De Doorstroom bevindt zich op de vijfde verdieping van kantorenpand De Werf in Den Haag. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk en heeft een lift.

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte locatie voor jou?

Heb je vragen over deze of een andere locatie? Wil je de verschillende mogelijkheden binnen Gemiva bespreken of wil je meer weten over de financiering en wachttijden? Onze zorgbemiddelaars denken graag met jou mee.

Neem contact op