Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Werkplek Boezem & Co

“Geen dag is hier hetzelfde. Vandaag op de kinderboerderij gewerkt en morgen een dag in de keuken. Die afwisseling vind ik fijn, maar is niet verplicht. Al doe je elke dag hetzelfde, ook goed. Ik doe wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Of wat ik juist nog wil leren. Daar helpen ze me bij. Ben je een keukenprins of prinses of heb je groene vingers? Hou je van dieren, of ben je gastvrij voor mensen die hier in- en uitlopen? Dan is dit de ideale werkplek!”

In het kort

Wil je dienstverlenend werk doen, met ondersteuning waar jij dat nodig hebt? Of zoek je zulk werk voor je kind of verwant? Denk dan eens aan werken bij Boezem & Co in Oud-Beijerland. Bij ons kun je allerlei activiteiten doen in en om gebouw Boezem & Co. Hier zijn verschillende organisaties en verenigingen actief. Wij doen werkzaamheden om deze organisaties te ondersteunen bij hun werk. We helpen onder andere bij:

Voor wie?

Bij Boezem & Co werken iedere dag ongeveer 8 mensen met een lichte tot matige verstandelijke of psychiatrische beperking. Ook als je vanwege een andere beperking ondersteuning nodig hebt bij je werk, kun je bij ons terecht.

De ondersteuning van de cliënten bij Boezem & Co is een samenwerking tussen Gemiva en collega-organisatie Pameijer.

Om in aanmerking te komen voor een werkplek bij Boezem, heb je een beschikking of indicatie nodig.

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Om in aanmerking te komen voor dagbesteding heb je een beschikking of indicatie nodig. De gemeente is verantwoordelijk voor veel vormen van ondersteuning: via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Participatiewet. Andere vormen van zorg vallen onder de Wet langdurige zorg (Wlz).

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Activiteiten

Bij Boezem & CO kun je het volgende werk doen:

  • werken op de kinderboerderij (stallen uitmesten, bladharken, dieren verzorgen);
  • ondersteunen tijdens activiteiten van de organisaties;
  • huishoudelijke werkzaamheden voor de organisaties;
  • meehelpen in het sociaal café (verkoop van koffie, thee en sap, afwasmachine, tafels schoonmaken)
  • spullen klaarzetten voor de diverse verenigingen en huurders van de zalen;
  • speelgoed buiten zetten voor het kinderdagverblijf en de speeltuin;
  • bladharken, aanvegen, ramen zemen en vuil prikken rondom het gebouw;
  • afval verzamelen, PMD, papier, restafval aan de straat zetten.

Begeleiding

Bij Boezem & Co werken begeleiders die jou ondersteunen waar jij dat nodig hebt. Eén van hen is jouw persoonlijk begeleider. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor jou en je verwanten. Met hem of haar bespreek je regelmatig hoe het gaat op je werk.

Er werken bij Boezem & Co ook vrijwilligers en stagiairs. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de locatie en geeft leiding aan de medewerkers.

Gebouw en ligging

Het gebouw waar we werken, is een multifunctioneel gebouw. Dat betekent dat meerdere organisaties een plek hebben in het gebouw en dat er voor bezoekers veel te doen is. 

Het gebouw is in 2022 in gebruik genomen. Het is op een duurzame manier gebouwd. Er is zo veel mogelijk gewerkt met materialen die worden hergebruikt en zo min mogelijk met nieuw materiaal.

Wil je meer weten over het gebouw? Lees dan het verhaal van Boezem & Co.

Lees hier het artikel