Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Werksaam

In het kort

Werksaam is een activiteit in de regio Oud-Beijerland van Gemiva om mensen deel te laten nemen in de samenleving. Sociale wijkwinkel WerkSaam richt zich op maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid, maar ook participatie en de mogelijkheid om iets te betekenen voor onze wijk. Denk aan inzamelingen voor goede doelen en hergebruik van materialen, de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken en een praatje te maken of onze producten te kopen.

Buiten de winkel richten wij ons bijvoorbeeld op afval prikken en glas ophalen in de wijk. De winkel is een plek waar cliënten met veel plezier kunnen werken, zich kunnen ontwikkelen en in contact kunnen staan met bezoekers. Een plek waar verbinding met de wijk het uitgangspunt is, waar duurzaamheid een grote rol speelt, waar we nieuwe samenwerkingen aan kunnen gaan en waar iedereen welkom is.

Dit doen we

Bij WerkSaam kunnen bezoekers terecht voor een kopje koffie, een praatje en voor:
· In– en verkoop van tweedehands kinderkleding: geef kinderkleding een tweede leven.
· Ruilboekenkast: zet een boek van jezelf in de kast en neem gratis een ander boek mee naar huis.
· Verkoop producten: koop leuke, handgemaakte (outlet)cadeautjes. Deze worden gemaakt door cliënten van diverse locaties van Gemiva.
· Demonteerwerk: wij kunnen kleine gebruikte apparaten verantwoord demonteren en afvoeren.
· Inzamelpunt gebruikte cartridges, mobiele telefoons en plastic flessendoppen: verzamel ze en lever ze bij WerkSaam in. Wij zorgen voor recycling, de opbrengst gaat naar Stichting CliniClowns en KNGF Geleidehonden.
· De Gunkast: je kent ze wel: goedbedoelde cadeautjes die je hebt gekregen maar niet gaat gebruiken. Ze zijn welkom in de Gunkast. Wij verkopen ze daar. De opbrengst gaat naar activiteiten voor de cliënten van AC Symfonie.
· Koffiepunten DE: Heb je ze nog in de la liggen? Wij sparen ze voor stichting Geven om jong leven.

WerkSaam Plus

WerkSaam Plus is een activiteit in de regio Oud-Beijerland van Gemiva om mensen deel te laten nemen aan de samenleving. Precies zoals de Participatiewet het bedoelt. Met een beperking is betaald werk niet altijd haalbaar. Dagbesteding is één van de alternatieven..

Een aantal cliënten geeft aan ook wel voor bedrijven of organisaties te willen werken. WerkSaam Plus maakt het mogelijk door hen hierin te begeleiden.

Ervaringen

We hebben ruime en goede ervaringen met mensen die bij bedrijven of organisaties werken. Het gaat vaak om ondersteunende werkzaamheden, zoals het verzorgen van een mailing, magazijn ordenen, planten water geven of oud papier ophalen. Cliënten van WerkSaam Plus doen bijvoorbeeld conciërgewerkzaamheden op een school, verzorgen activiteiten in een verzorgingstehuis, folderen voor diverse ondernemers, doen aan tuinonderhoud, prikken vuil in de gemeente en schenken koffie tijdens evenementen. Daarnaast biedt WerkSaam Plus werkzaamheden op locaties van Gemiva.

Inzet

De begeleiders zorgen dat de WerkSaam Plus-medewerkers kunnen meewerken in de maatschappij. Zij bieden hen en het bedrijf of organisatie ondersteuning. Voor sommige medewerkers is dat in het begin intensief en kan die begeleiding op den duur meer op afstand. Anderen blijven ondersteund worden door WerkSaam Plus bij hun werkzaamheden. Bedrijven en organisaties hebben er dan medewerkers bij voor werkzaamheden waar ze zelf niet aan toe komen. WerkSaam Plus verwacht van bedrijven en organisaties dat zij hun medewerkers opnemen als een gelijkwaardige medewerker en hen het gevoel geven erbij te horen.

Kosten

WerkSaam Plus werkt op basis van profit en non-profit. We gaan graag met bedrijven en organisaties in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en wat we van elkaar mogen verwachten.

Interesse?

Heeft u interesse in een samenwerking met WerkSaam Plus? Neem dan contact met ons op via werksaam@gemiva-svg.nl