Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Westeinde

In het kort

Op woonlocatie Westeinde wonen 28 volwassenen met een verstandelijke beperking. De samenstelling van de bewoners is heel divers, er wonen jonge en wat oudere cliënten. Een aantal cliënten is zelfstandig en er zijn cliënten die wat meer hulp nodig hebben.

Sfeerimpressie

Begeleiding

Op Westeinde werken vaste begeleiders. Zij werken meestal ’s avonds en in het weekend. Dan zijn de bewoners thuis. Overdag is er altijd minimaal één begeleider. Die is er voor de bewoners die vrij of ziek zijn. Er is een medewerker die voor het eten zorgt. De schoonmaak wordt door een bedrijf gedaan. De dagelijkse leiding is in handen van de locatiemanager. Op de begane grond en de 1e verdieping is een kantoor. Die is voor begeleiders en de locatiemanager. Eén begeleider blijft ’s nachts slapen. Dat kan in de slaapkamer naast het kantoor op de begane grond.

Gebouw en omgeving

Westeinde ligt in de buurt van de Weteringstraat in Moordrecht. Het gebouw heeft 4 verdiepingen. Op de begane grond is plaats voor 7 bewoners. De meesten hebben behoefte aan groepswonen. 2 van deze plaatsen zijn voor kamertraining. Jongeren voor wie de stap naar een appartement nog te groot is, kunnen hier op tijdelijke basis wonen. Zij krijgen training in het zelfstandig wonen in een kleine groep met begeleiding dichtbij. Van hieruit stromen zij door naar een andere woonplek.


Op de 3 verdiepingen erboven zijn 21 appartementen. Die zijn voor cliënten die individueel wonen. Ook voor hen is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De ene cliënt kan redelijk zelfstandig wonen. Een andere cliënt heeft een aantal keer per dag of week hulp nodig. Op de 1e en 3e verdieping is een trefpunt. Daar kunnen de bewoners elkaar ontmoeten, samen eten, koffiedrinken en een spelletje doen. Op één etage wonen jongvolwassen cliënten. De andere twee etages zijn voor volwassenen en ouderen.

Ligging