Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Westeinder

In het kort

Activiteitencentrum Westeinder biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 16 tot 80 jaar. Zij krijgen dagelijks op maat activiteiten, werkzaamheden en vaardigheden aangeboden die passend zijn bij hun belevingswereld, ontwikkelingsmogelijkheden, talenten en leeftijdsfase. Westeinder heeft negen verschillende groepen met allemaal een ander en eigen aanbod. Er wordt steeds bekeken welke groep het beste aansluit bij de cliënt. Ook kunnen cliënten meerdere groepen bezoeken.

Activiteiten

Er worden dagelijks verschillende, bij de deelnemers passende, activiteiten aangeboden. Deelnemers brengen folders rond, halen plastic op, maken soep, doen boodschappen, maken kaarsen of snoezelen in de speciaal daarvoor toegeruste ruimte. Ook verrichten de groepen licht arbeidsmatige werkzaamheden voor bedrijven uit de buurt.

En dan is er binnen Westeinder De Kunstgroep: een gemêleerde groep die zich bezighoudt met het maken van kunst.

Het netwerk van de cliënten wordt vergroot door het aanbod van activiteiten aan te bieden in verschillende groepssamenstellingen. De deelnemers kunnen zich meerdere keren per week inschrijven voor activiteiten waar zij belangstelling voor hebben.

Kunstmakers van Westeinder: bekijk en koop unieke werken!

Begeleiding

De cliënten krijgen ondersteuning van een vast team (persoonlijk) begeleiders, aangevuld met leerlingen, vrijwilligers en stagiaires. Een coördinerend medewerker en een administratieve collega ondersteunen de locatie. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Ligging