Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Wijkservicecentrum Binders

Vandaag begin je voor het eerst bij Wijkservicecentrum Binders. Je hebt afgelopen week de gezellige sfeer al mogen proeven. Je collega’s groeten je en je krijgt meteen je eerste klus. Je mag aangeven wat je leuk vindt om te doen. Op naar een leuke werkdag!

In het kort

Wijkservicecentrum Binders is een dagbestedingslocatie voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en voor mensen met een stoornis in het autistisch spectrum. Vanuit het wijkservicecentrum verrichten de deelnemers werkzaamheden voor winkels, bedrijven en particulieren.

Ook heeft Binders voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) verschillende activiteiten en mogelijkheden om in contact te zijn of te komen met lotgenoten. Binders is een gezamenlijk initiatief van Raamwerk en Gemiva.

Voor wie?

Wijkservicecentrum Binders is er voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en/of met een stoornis in het autistisch spectrum. Ook stagiaires en schoolverlaters uit het speciaal onderwijs zijn welkom. Zij kunnen met alle werkzaamheden en trainingen meedoen.


Er komen gemiddeld 25 mensen per dag naar Binders.

Er zijn aparte groepen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Elke maandag- en donderdagochtend zijn er activiteiten, speciaal voor deze doelgroep, waarbij lotgenotencontact centraal staat. Eens per maand is er op maandag aansluitend een NAH-lunch.

Deze activiteiten vinden op dit moment plaats op een andere locatie in Katwijk en Rijnsburg. In de toekomst verplaatsen deze activiteiten zich mogelijk ook naar het wijkservicecentrum.

Om in aanmerking te komen voor dagactiviteiten bij Binders, heb je een beschikking of indicatie nodig.

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Meld je aan

Activiteiten + groepen

Bij Binders kun je veel verschillende activiteiten ondernemen. Met je persoonlijk begeleider bespreek je de mogelijkheden.

Je kunt bij Binders:

  • sporten: op dinsdag wordt er altijd gezamenlijk gesport in de grote zaal;
  • meedoen met creatieve activiteiten, zoals tekenen en schilderen;
  • koken;
  • werken met computer en tablet met - waar nodig- aangepaste programma’s of hulpmiddelen;
  • industriële werkzaamheden verrichten voor lokale ondernemers;
  • werkzaamheden verrichten voor lokale verenigingen zoals de Oranjevereniging of voor Marente (denk aan het onderhouden van de tuin);
  • glas ophalen bij buurtbewoners;
  • vrijwilligers werk doen bij bijvoorbeeld de plaatselijke supermarkt of bij een verzorgingstehuis.

We werken bij het wijkservicecentrum met de Academie van Zelfstandigheid. Voor iedere afgeronde training ontvangt de deelnemer een certificaat. Welke training er wordt gevolgd, bepaalt de deelnemer zelf.

Sfeerimpressie van Wijksevicecentrum Binders

Begeleiding

De groep heeft meerdere begeleiders. Eén van hen is persoonlijk begeleider. De persoonlijk begeleider bespreekt welke activiteit het beste bij jou past. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor jou en je verwanten. Met hem of haar bespreek je regelmatig of de activiteiten aan je wensen voldoen. Bij alle activiteiten zijn begeleiders en vrijwilligers die je ondersteunen waar jij dat nodig hebt. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.
Ook vrijwilligers en stagiaires werken mee bij Binders. Zij worden door de medewerkers van beide organisaties (Raamwerk en Gemiva) ingewerkt en begeleid.

Gebouw en omgeving

Wijkservicecentrum Binders bevindt zich in een ruimte van de katholieke kerk in Katwijk aan de Rijn, op loopafstand van Openbaar Vervoer. Het pand is rolstoeltoegankelijk en er is een aangepast toilet.