Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Witrikweide 2 en 4

In het kort

Witrikweide 2 en 4 zijn woningen op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude. Hier wonen mensen die intensieve zorg en/of begeleiding nodig hebben.

De woningen

In Witrikweide 2 wonen ouderen met een verstandelijke beperking. De medewerkers zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met de ziekte van Alzheimer. Die ziekte verloopt bij iedere cliënt anders. De zorgvraag is dus heel verschillend. Enkele cliënten hebben overdag dagbesteding op een andere plek. Andere cliënten hebben dagbesteding op maat in de woning. We bieden zorg tot de laatste levensfase. Medewerkers hebben veel ervaring met palliatieve en terminale zorg.

In Witrikweide 4 wonen jongvolwassenen met een ernstige meervoudige beperking. Zij hebben allemaal een intensieve zorgvraag. Het team is medisch geschoold. Zij kunnen daardoor alle medische handelingen uitvoeren die nodig zijn. Veel cliënten hebben epilepsie. Ook hebben ze begeleiding nodig bij gedrag en ontwikkeling. Alle cliënten gaan overdag naar een activiteitencentrum.

Begeleiding

In beide woningen werken we met een vast team. Het team bestaat uit 2 persoonlijk begeleiders, begeleiders en 2 leerlingen. Daarnaast werken er invalkrachten, stagiaires en vrijwilligers.

Bij de begeleiding werken we met het ondersteuningsplan van de cliënt. We kijken daarbij altijd wat er goed gaat en wat er beter kan. Medewerkers hebben scholing gevolgd voor alle medische handelingen die we verrichten. Door klinische lessen en bijscholing zorgen we voor het behoud en vergroten van onze kennis.

’s Nachts is er een centrale nachtdienst op Swetterhage. Die waakt via een uitluistersysteem en/of camerasysteem over de cliënten.

Gebouw en omgeving

Het gebouw heeft 2 verdiepingen met 8 woongroepen. Witrikweide 2 en 4 zijn op de begane grond. Elke woning heeft een ruime, gezamenlijke woonkamer met daarin een open keuken. Alle cliënten hebben een eigen ruime zit/slaapkamer met een badkamer. De woningen zijn ingericht om intensieve lichamelijke zorg te kunnen verlenen. Alle zit/slaapkamers, sanitaire ruimtes en woonkamers hebben plafondliftsystemen. De sanitaire ruimtes zijn ruim genoeg voor het gebruik van hulpmiddelen.

Het gebouw heeft een mooie binnentuin. De 4 woningen op de begane grond hebben er een eigen terras en een gezamenlijke tuin. Op de begane grond is een snoezelruimte en een activiteitenruimte. Witrikweide 2 heeft een extra kamer voor extra en/of tijdelijke zorg.

Beide woningen liggen aan de openbare weg. Daarom is de woning van buitenaf gesloten. Bel gerust aan. Je bent altijd van harte welkom. Witrikweide 2 is voor de veiligheid van de cliënten ook van binnenuit gesloten.