Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Woonvorm Gouda

In het kort

In woonvorm Gouda wonen 30 volwassenen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Hierdoor kunnen zij niet (geheel) zelfstandig wonen en zijn in meer of mindere mate afhankelijk van verzorging en/of begeleiding door anderen. De cliënten hebben hun eigen inpandige appartement maar kunnen ook gebruik maken van de inpandige gezamenlijke huiskamer. Op doordeweekse dagen gaat een groot deel van de cliënten naar activiteitencentrum De Rotonde in Gouda.

Begeleiding

Bij woonvorm Gouda heeft iedere cliënt een persoonlijk begeleider (pb-er), die samen met de cliënt de zorgvraag in beeld brengt, vormgeeft en uitzet naar de rest van het team. Deze afspraken worden vastgelegd in het ondersteuningsplan, ieder jaar geëvalueerd en waar nodig bijgesteld. Daarnaast heeft iedere cliënt een buddy; een begeleider die naast de pb-er een vast aanspreekpunt is voor zaken die buiten de standaard zorg vallen. In de woonlocatie zijn 24 uur per dag begeleiders aanwezig die de cliënten ondersteunen. Naast begeleiding voor de zorg en begeleiding zijn er huishoudelijk medewerkers en een kok in dienst als aanvulling en ondersteuning van de zorg.

Vanwege de omvang en indeling van de locatie wordt er gewerkt in 2 units. Iedere cliënt sluit aan bij één van de units die elk hun eigen gezamenlijke huiskamer, pb-ers en (zoveel mogelijk) vaste begeleiders hebben.

Op vaste tijden wordt er gezamenlijk koffie gedronken, geluncht en de warme maaltijd geserveerd. Waar het wenselijk en mogelijk is, worden hier individuele afspraken over gemaakt.

De begeleiding is bevoegd en bekwaam voor het uitvoeren van een beperkt aantal voorbehouden en risicovolle handelingen, zoals o.a. medicatie delen, stomaverzorging, sondevoeding toedienen, katheters verzorgen. Waar nodig en mogelijk kan begeleiding worden getraind in aanvullende voorbehouden en risicovolle handelingen.

Aan de locatie is een gedragsdeskundige verbonden welke voor advies kan worden geraadpleegd. De dagelijkse leiding is in handen van een locatiemanager.

Gebouw en omgeving

Woonvorm Gouda is gevestigd in een appartementengebouw voor senioren tegenover station Goverwelle en nabij winkelcentrum Goverwelle (500 meter). De woonlocatie bestaat uit drie verschillende afdelingen, gelegen op de begane grond en eerste etage van het complex. De eerste etage is bereikbaar per lift en trap.

Alle appartementen bestaan uit een woon/slaapkamer, een kitchenette en een badkamer. Een deel van de appartementen beschikt over een terras of balkon. Daarnaast kunnen alle cliënten gebruik maken van de gezamenlijke tuin of het dakterras.