Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Xtra

In het kort

Xtra is een uitzendbureau voor cliënten van de dagbesteding van Gemiva in Papendrecht.
Veel cliënten van de dagbesteding bij Gemiva hebben een grote interesse in werken op gevarieerde werkplekken. Deze mogelijkheid bieden we hen met ons eigen uitzendbureau Xtra.

Hoe werkt Xtra

Werken bij uitzendbureau Xtra gebeurt vanuit een vaste basis. Nieuwe cliënten komen vaak vanuit school direct op een groep naar keuze op één of meerdere dagbestedingslocaties. Nadat de cliënt gewend is kan hij/zij gaan werken via het uitzendbureau. Cliënten kunnen een keuze maken uit het aangeboden werk of wensen uitspreken en meedenken over werk dat nog niet wordt aangeboden.

De persoonlijk begeleider wordt gevraagd kritisch voorwerk te doen over wat de cliënt ook daadwerkelijk aankan. De wens van de cliënt moet concreet maar ook haalbaar zijn. Daarna wordt het aanmeldformulier verstuurd naar het uitzendbureau via xtra@gemiva-svg.nl. De contactpersoon van het uitzendbureau organiseert een intake, desgewenst in een gesprek op locatie of via telefoon of beeldbellen.

Welke mogelijkheden biedt Xtra

Een aantal van onze mogelijkheden:
- Groenprojecten
- Tuinonderhoud De Groenderij, besproeien, snoeien, tuinonderhoud elders, vegen. - Facilitair/schoonmaakprojecten
- Meewerken op andere locatie, ondersteuning bij grote opdrachten van andere groepen, mailingen, inpakwerk op een locatie of bij een bedrijf, kerstpakketten inpakken, folderen, boodschappen doen
- Werken in sociale wijkwinkel Fideel - Klanten ontvangen, winkel schoonhouden, schappen aanvullen, koffie schenken, in gesprek zijn met bezoekers
- Ondersteuning technische dienst
- Bezorgen
- Rondbrengen van post en pakketjes tussen locaties van Gemiva, het bezorgen van tijdschriften
- Helpen organiseren van een actie of markt
- Takenlijst maken/meedenken, spullen regelen, PR-taken zoals folderen, kramen bemannen, hulp bieden aan anderen
- Ondersteunen van rolstoelgebonden cliënten tijdens een wandeling
- Buitenwerkzaamheden - Wassen van de bussen, verhuisklussen, voedselbank kratten schoonmaken.
- Stagiaires ondersteunen bij workshops, workshops/cursussen volgen
- Rondleiden op een groep of een locatie

Ligging