Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Zwartbontweide 1, 3, 9 en 11

In het kort

Zwartbontweide 1, 3, 9, 11 is een woonlocatie op Swetterhage in Zoeterwoude waar 32 cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. De cliënten zijn ouder wordend. Er is sprake van uiteenlopende beperkingen. Zo is de ene cliënt mobiel en is de andere afhankelijk van een rolstoel. En is de ene cliënt verbaal sterk, terwijl voor de ander de verbale communicatie ondersteund wordt met bijvoorbeeld gebaren. Moeilijk verstaanbaar gedrag, autisme, alzheimer en psychiatrische ziektebeelden komen voor binnen deze cliëntengroep.

Eigen regie

Doordeweeks gaan de meeste cliënten dagelijks naar een activiteitencentrum. Sommigen blijven thuis of krijgen vanuit huis activiteiten aangeboden. De interactie tussen de cliënten kan weleens een interessante uitdaging zijn voor de begeleiders. Op deze locatie staat de ‘eigen regie’ voorop. Een veilig en warm thuis is belangrijk voor al onze cliënten.

Begeleiding

Iedere woning heeft een team van begeleiders. In de teams zitten persoonlijk begeleiders, begeleiders en leerlingen. Daarnaast werken er ook invalkrachten, stagiaires en vrijwilligers. ’s Nachts is er een centrale nachtdienst. Zij waken over de cliënten met een uitluistersysteem en verzorgen de cliënten als dat nodig is.

Gebouw en omgeving

De 4 woningen liggen op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude. Alle woningen zitten op de eerste verdieping van het gebouw. In de woning is een centrale woonkamer. Alle cliënten hebben een eigen slaap/zitkamer met badkamer.

Ligging