Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Zwartbontweide 2 en 4

In het kort

Zwartbontweide 2 en 4 zijn 2 woningen op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude.
Op Zwartbontweide 2 en 4 wonen cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking. De cliënten houden van huiselijke gezelligheid.
Naast de verstandelijke beperking hebben een paar cliënten ook een psychiatrische aandoening. De cliënten zijn heel zelfstandig. Ze gaan bijvoorbeeld op hun scooter naar familie en vrienden. Doordeweeks gaan zij naar een activiteitencentrum op het terrein van Swetterhage of in de buurt.

Begeleiding

Woonlocatie Zwartbontweide 2 en 4 biedt 24-uurszorg. We werken vanuit de visie van Gemiva en vinden het belangrijk dat cliënten zoveel mogelijk eigen regie over hun leven hebben. Het is voor de bewoners belangrijk dat ze elkaar en de begeleiding goed kennen. Er kan verbale agressie optreden. De begeleiding die we op deze woningen geven, is afgestemd op de mogelijkheden en persoonlijkheden van de cliënten.

Op beide woningen wordt er elke dag gekookt. Een aantal cliënten vinden het leuk om zelfstandig voor de groep te koken. ’s Nachts is er een centrale nachtdienst. Die waakt over de cliënten met een uitluistersysteem en/of camerasysteem wanneer dit nodig is.

Gebouw en omgeving

De gebouwen liggen aan de buitenrand van Swetterhage en hebben uitzicht op een vijver. Elke woning heeft een ruime, gezamenlijke woonkamer met keuken waar cliënten samen kunnen eten. De cliënten hebben allemaal hun eigen appartement met woonkamer, slaapkamer, douche en toilet. Ook hebben ze allemaal een eigen balkon of terras. De gebouwen hebben een ruime tuin met vissteiger.