Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Zwartbontweide 5 en 7

In het kort

Bij Zwartbontweide 5 wonen ouderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Ze hebben intensieve zorg nodig en begeleiding in gedrag. Ze houden van huiselijke gezelligheid. De bewoners hebben veel contact met elkaar en de begeleiding. De begeleiding vindt het belangrijk dat de cliënten eigen keuzes kunnen maken. De zorg die elke cliënt nodig heeft verschilt. Daarom worden de cliënten vooral individueel begeleid.

Begeleiding

In beide woningen werken we met een vast team van twee persoonlijk begeleiders, begeleiders en twee leerlingen. Ook werken er invalkrachten, stagiaires en vrijwilligers. ’s Nachts is er een centrale nachtdienst. Die waakt via een uitluistersysteem en/of camerasysteem over de cliënten.

Gebouw en omgeving

Zwartbontweide 5 en 7 zijn 2 woningen op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude. Het gebouw heeft twee verdiepingen met acht woongroepen. Zwartbontweide 5 en 7 zijn op de begane grond gevestigd. Elke woning heeft een ruime, gezamenlijke woonkamer met daarin een open keuken. Daar wordt elke dag gekookt. Alle cliënten hebben een eigen ruime zit-/slaapkamer met een badkamer.

De woningen zijn ingericht om intensieve lichamelijke zorg te kunnen verlenen. Alle zit-/slaapkamers, sanitaire ruimtes en woonkamers hebben plafondliftsystemen. De badkamers en toiletten zijn ruim genoeg voor het gebruik van hulpmiddelen.
Het gebouw heeft een mooie binnentuin. Op de begane grond is een snoezelruimte en een activiteitenruimte.