Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Zwartbontweide 6

In het kort

Zwartbontweide 6 (’t Huis) is een ouder-initiatief. Hier wonen jongeren met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Zwartbontweide 6 staat op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude-dorp. De zorg en begeleiding gaat door middel van ZIN. Dat staat voor zorg in natura. Het betekent dat de gemeente of het zorgkantoor de zorg rechtstreeks betaalt. Gemiva biedt die zorg. Alle jongeren krijgen de hele dag begeleiding. Ook de ouders helpen mee.

Begeleiding

De begeleiding op de Zwartbontweide 6 is 24 uur per dag. De jongeren op de locatie krijgen altijd dezelfde begeleiders, zodat er een persoonlijke sfeer ontstaat. Bij de begeleiding ligt de focus op de dingen die de bewoners zelf kunnen.

’s Nachts is er een centrale nachtdienst. Die waakt over de jongeren. Dit doet de nachtdienst met een uitluistersysteem en/of camera’s.

Gebouw en omgeving

De woning ligt aan de buitenrand van Swetterhage. Het heeft uitzicht op een vijver. De woning heeft een lichte en ruime woonkamer. Naast de woonkamer is een keuken en een balkon of terras. Alle slaapkamers hebben een eigen douche en toilet. Bij de woning is een ruime tuin aanwezig.