Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

140 jaar De Meelfabriek - Dat viert Cadeau Lokaal met een Happy Stone zoektocht in het Singelpark

De Meelfabriek in Leiden bestaat dit jaar 140 jaar. Om dat te vieren organiseert Cadeau Lokaal, een cadeauwinkel van Gemiva op het terrein van de Meelfabriek, op woensdag 1 mei een Happy Stone zoektocht in het Singelpark. De medewerkers van Cadeau Lokaal hebben 140 stenen vrolijk beschilderd in de thema's van de parken en verdeeld over 'Het Ankerpark', 'Lakenpark', 'Speeltuin De Doorbraak', 'Begraafplaats Groenesteeg' en de tuin van De Meelfabriek. Vind jij één van de stenen? Dan kun je die bij Cadeau Lokaal laten zien en krijg je een heerlijke groene suikerspin. Van de 140 stenen zijn er 40 goudkleurig beschilderd. Vind je die en laat je die zien bij Cadeau Lokaal, dan krijg je een leuk cadeaupakket aangeboden door de ondernemers in het Molengebouw en Riffellokaal van De Meelfabriek. Ga jij deze meivakantie ook stenen zoeken?

Iedereen, jong en oud, kan meedoen met deze leuke actie

Alleen, met vrienden, met de BSO of een andere leuke groep. Wandel samen door de Singelparken en ga op zoek naar de kleurige Happy Stones. Niet alleen ben je lekker in beweging, je maakt ook nog kans op leuke prijzen. Na afloop van de wandeling ben je van harte welkom bij Cadeau Lokaal aan de Maalderijstraat 2. Je kunt daar even uitrusten van de wandeling, een leuke workshop volgen om een moederdag verassing te maken, de winkel bezoeken, iets lekkers eten of drinken bij Grutsk óf een kijkje nemen in de mooie tuin ontworpen door Piet Oudolf.

Happy Stones

De Happy Stones zijn beschilderd door de medewerkers van Cadeau Lokaal. Zij hebben de stenen beschilderd met vrolijke afbeeldingen passend bij De Meelfabriek en de omliggende parken van Het Singelpark. In totaal worden er 140 Happy Stones verstopt. Van die 140 zijn er 40 goud beschilderd. Vind je een gouden steen, dan heb je een cadeaupakket gewonnen. De cadeaupakketten worden aangeboden door Cadeau Lokaal, Grutsk Koffiebar, Naaiatelier Kleurstof, Les Soeurs en de Fysio Specialist. Vind je 1 van de andere 100 stenen, dan kan je een lekkere suikerspin komen halen bij Cadeau Lokaal. Wandel je mee en vind je geen steen? Geen zorgen, ook dan mag je komen genieten van een suikerspin.

De Singelpark wandeling

Sinds 2021 kun je een rondje wandelen langs de singels van Leiden: de Singelpark wandeling is het langste park van Europa. Op de route is er bijzonder groen aangelegd, zijn er herkenbare bruggen gebouwd en zijn wegen, perken en pleinen aangelegd. Hieraan hebben heel veel mensen bijgedragen. Het park is een coproductie van de gemeente en de Stichting Vrienden van het Singelpark met haar vrijwilligers.

De totale route van de wandeling is zo’n 6,5 km lang en begint en eindigt vlakbij NS Leiden Centraal. Afgezien van enkele bruggen is de route vlak. Helaas zijn niet alle bruggen vriendelijk voor rolstoel, rollator of kinderwagen. Een omlooproute is nooit ver weg. Je kunt de route voor het park vinden op de site www.singelpark.nl.

Cadeau Lokaal

Cadeau Lokaal is een verrassende plek met een dito aanbod van onder ander, cadeaus, interieurartikelen, kaarten, boeken, verzorgingsproducten en meer. De winkel ligt op de route van de beroemde Singelpark wandeling in Leiden. Wat Cadeau Lokaal echt bijzonder maakt, is het team van getalenteerde medewerkers. Als leer- en werkplek van Gemiva biedt Cadeau Lokaal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. In de winkel verwelkomt het team klanten, verzorgt verkoopactiviteiten en verpakt cadeaus. Bovendien werken ze samen met andere ondernemers op het terrein van De Meelfabriek en ondernemers in Leiden. Cadeau Lokaal helpt bij het terreinonderhoud, met veel plezier bereiden ze verse smoothies voor de bouwvakkers op het terrein of een lunch voor het Naaiatelier. Vanuit De Kwekerij ook onderdeel van Gemiva verzorgen ze cateringklussen.

De Meelfabriek

Sinds haar oprichting in 1884 heeft De Meelfabriek altijd een actieve rol gespeeld in de omgeving: vele aten er direct en indirect van. Als oud-medewerkers hun herinneringen delen dat is dat altijd over dat het hard werken was maar ook heel gezellig, echt saamhorigheid en daar maakten het vieren van de jubilea zeker onderdeel vanuit. Na 140 jaar vieren we ook dit jubileum weer en juist met degene die dichtbij staan: de ondernemers van De Meelfabriek, de omwonenden en natuurlijk de inwoners van Leiden