Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Agathahuis

De voordeur van de groepswoning zwaait open. Je gaat naar binnen en loopt direct naar de gezamenlijke huiskamer. Je maakt gezellig een praatje met je buurvrouw en je begroet je begeleider. Vanmiddag help je mee bij kinderboerderij Agathahoeve op het terrein. Je hebt enorm veel zin in deze dag. Je voelt je helemaal thuis.

In het kort

Agathahuis is een woon- en werklocatie in Oostvoorne. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking. Een aantal van hen heeft bijkomende gedrags- en/of psychiatrische problemen.

Er zijn groepswoningen en appartementen. De bewoners in de groepswoningen hebben een eigen appartement en maken gebruik van de gezamenlijke huiskamer. Hier kunnen zij ook met elkaar een maaltijd eten. De bewoners van de appartementen en de kleine woning wonen meer op zichzelf. Overdag zijn de meeste cliënten bij de eigen dagbesteding (kinderboerderij Agathahoeve of cadeauwinkel & koffiezaak Bij Tante Agaath) of bij een bedrijf of instelling.

Voor wie?

Woon- en werklocatie Agathahuis is er voor volwassenen met een verstandelijke beperking, waarvan sommige bewoners bijkomende gedrags- en/of psychiatrische problemen hebben.

Om in aanmerking te komen voor een woning of appartement in Agathahuis heb je een indicatie nodig. Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is? Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Begeleiding

Het Agathahuis is een 24-uursverblijflocatie. Er zijn altijd begeleiders aanwezig en 's nachts is er een wakende nachtdienst en een slaapdienst. Als het nodig is, kunnen bewoners hen om hulp vragen. De begeleiding is gericht op het bieden van structuur, bescherming, stabiliteit en het werken aan persoonlijke ontwikkeling. De locatiemanager heeft de dagelijkse leiding. Naast de begeleiders werken er een administratieve kracht en woningassistenten. Als het nodig is, kunnen de begeleiders een gedragsdeskundige om hulp vragen.

Dagactiviteiten

Overdag gaan de bewoners van Agathahuis naar de eigen dagactiviteiten of naar een bedrijf of instelling. Eigen dagactiviteiten vinden plaats op de kinderboerderij Agathahoeve en in de cadeauwinkel & koffiezaak Bij Tante Agaath. Agathahoeve ligt op hetzelfde terrein als Agathahuis.

Gebouw en omgeving

Het Agathahuis staat aan de rand van Oostvoorne in de duinen. Op het terrein vind je het hoofdgebouw met daarin 3 groepswoningen. In iedere woning is plaats voor 6 of 7 cliënten. De meeste zit- en slaapkamers hebben een eigen douche en toilet. In een apart gebouw zijn 5 appartementen waar we cliënten de mogelijkheid geven om in een veilige omgeving zelfstandiger te kunnen wonen.

Ergens anders op het terrein staat een kleine woning waar 1 cliënt woont. En op het terrein is kinderboerderij Agathahoeve. Daar komen kinderen en ouders uit de omgeving. De kinderboerderij maakt deel uit van Agathawerk, de dagbestedingsmogelijkheden van Gemiva in Voorne-Putten. Agathawerk bestaat naast Agathahoeve uit Bij Tante Agaath, een koffiezaak en een cadeauwinkel in Rockanje.


Ligging