Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Bernhardhof

In het kort

Bernhardhof in Gouda-West is locatie voor een werk en dagbesteding. Rond de dertig mensen komen er dagelijks om te leren en werken of om te recreëren. Ze krijgen daarbij de ondersteuning die ze nodig hebben. In de locatie werken we in en vanuit drie afdelingen: Actief in de wijk, bakkerij Hartig & Zoet en Ouderenactiviteiten.

Actief in de wijk

Voor cliënten die het leuk vinden om dienstverlenend bezig te zijn en graag met mensen omgaan is Bernhardhof Actief in de wijk een werk- en leerplek met veel mogelijkheden.

We werken samen met de brede school, het buurthuis en thuiszorgorganisaties. Op de brede school kunnen cliënten ondersteunend werk doen of onderhoudsklusjes uitvoeren. Cliënten kunnen wijkbewoners helpen met boodschappen doen of hun hond uitlaten. Ook worden ze ingezet bij feesten of speciale acties in de wijk.

Op de locatie zelf runnen we de Huiskamer van de wijk. Dit doen we samen met vrijwilligers en cliënten. De Huiskamer heeft een aantal vaste activiteiten voor kwetsbare wijkbewoners. Om de Huiskamer levendig te houden, zijn er allerlei werkzaamheden nodig: van folderen tot koken voor de wijk. Cliënten houden de Huiskamer netjes, zetten de materialen klaar voor de activiteiten, zorgen voor de boodschappen en helpen met de lunch.

Hartig & Zoet

In locatie Bernhardhof vind je ook bakkerij Hartig & Zoet. Houd een cliënt van bakken en wil die graag meer leren over het bakkersvak? Dan is dit de plek voor hem of haar. Hartig & Zoet is een professionele bakkerij waar op ambachtelijke wijze allerlei zoet en hartigs gemaakt wordt. Cliënten zijn dagelijks bezig met banket, koek en hartige producten.We verkopen de producten via een eigen verkooppunt bij de bakkerij.

Ouderen Actief

Is de cliënt al op leeftijd en is een goed balans tussen rust en actief zijn belangrijk voor hem of haar? Dan kan die bij Ouderen Actief meedoen met de activiteiten. Er is een aparte groepsruimte waar aandacht is voor het behouden van vaardigheden, meedoen in de samenleving en betrokken zijn bij het hier en nu. Cliënten kunnen deze vorm van dagbesteding ook combineren met werkzaamheden voor de Huiskamer van de Wijk of de andere activiteiten in en vanuit de Bernhardhof.

Begeleiding

Samen met de begeleiding bespreekt de cliënt welke werkzaamheden het best bij hem of haar passen en wat die wil leren. Het is mogelijk zelfstandig te werken of taken te doen met een de ondersteuning van een begeleider.

Het gebouw en omgeving

De locatie is onderdeel van een wooncomplex met zestig appartementen. De ruimtes Actief in de wijk en de ouderenactiviteiten bevinden zich op de begane grond, net als bakkerij Hartig & Zoet. De Huiskamer van de wijk en de andere ruimtes liggen op de eerste etage van het pand. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk en er is een lift aanwezig.

In de appartementen boven de locatie wonen starters op de woningmarkt en mensen die ondersteuning krijgen vanuit bijvoorbeeld onze ambulante dienst of een ggz-instelling. Het pand is met een loopbrug verbonden met een appartementencomplex voor senioren

Ligging