Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Castorstraat

De voordeur van het appartementengebouw schuift open. Je gaat naar binnen en checkt direct je brievenbus. In de centrale hal kom je andere bewoners tegen. Ze begroeten je vrolijk. Je pakt de lift naar boven en in de gang kom je je buurvrouw tegen. Ze staat te praten met een begeleider, die vandaag avonddienst heeft. Een groet, een kort praatje en dan lekker je eigen appartement in. Even bijkomen van de dag met de muziek aan en iets te drinken. Je bent thuis!

In het kort

In de Castorstraat woon je op jezelf, met 24 uur per dag begeleiding in de buurt. Je hebt een eigen appartement en je krijgt de begeleiding die jij nodig hebt. Het gebouw heeft 45 appartementen. Een aantal hiervan zijn geschikt voor twee personen.

Sfeerimpressie Castorstraat

Voor wie?

De appartementen aan de Castorstraat zijn er voor volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Begeleiding

Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. ’s Nachts kan de nachtdienst in geval van nood helpen. Je krijgt ondersteuning op maat. Hoe vaak we dat doen, hangt af van wat jij nodig hebt. We maken daarover samen afspraken. Die schrijven we op in het ondersteuningsplan.

We kunnen op de volgende manieren ondersteuning en structuur geven:

 • Persoonlijke gesprekken. Samen kijken we wat jij nodig hebt zodat jouw leven prettig en in evenwicht is. Als je dat wilt, helpen we met het leren van nieuwe dingen.
 • Ondersteuning bij persoonlijke verzorging als dit nodig is. Bijvoorbeeld met douchen, aankleden, scheren, tandenpoetsen, medicatie verstrekken, stomaverzorging, katheters verzorgen. Voor sommige bewoners is het genoeg dat de begeleiding oplet. Of dat de begeleiding helpt herinneren. Anderen vinden het fijner dat de begeleiding het voor ze doet.
 • Er zijn vaste groepsmomenten. Als je wil, kun je bijvoorbeeld gezamenlijk eten.

Het is belangrijk dat je zelf begeleiding kan inschakelen en dat je ook zelf bezig kan zijn. Begeleiders kunnen enkele verpleegtechnische handelingen uitvoeren, maar er is geen verpleging. In bijzondere situaties schakelen we thuiszorg in.

Dagactiviteiten

De meeste bewoners hebben doordeweeks werk of dagactiviteiten buiten de deur. Bijvoorbeeld bij Rijnvicus, De Meerkoet of Het Facet. Ook zijn er dagactiviteiten in huis. In het weekend kun je gewoon bij de dagactiviteiten naar binnen lopen. Daarnaast organiseren we regelmatig activiteiten zoals een zomerfeest en kerstdiner.

Team

We werken op de Castorstraat met een groot team van medewerkers:

 • mbo- en hbo-geschoolde begeleiders en persoonlijk begeleiders;
 • medewerkers in opleiding: leerlingen en stagiairs;
 • medewerkers dagactiviteiten;
 • huishoudelijke medewerkers;
 • schoonmakers;
 • een administratief medewerker;
 • een kok;
 • een locatiemanager.

Het team kan een beroep doen op een gedragskundige. Wanneer dat nodig is, kunnen we een ergotherapeut inschakelen. In de buurt van de locatie zijn twee huisartsenpraktijken. De Castorstraat heeft ook vrijwilligers. Zij zorgen voor extra activiteiten voor de bewoners.

Gebouw en ligging

Castorstraat heeft 45 moderne appartementen verdeeld over vier verdiepingen, bereikbaar met lift of trap. Iedere bewoner heeft een eigen appartement met een eigen deurbel.

Het appartement bestaat uit een woon- en slaapgedeelte, een keuken en een eigen badkamer en toilet. Ook is er een berging in het appartement waar je een wasmachine kan aansluiten. Er zijn twee algemene woonkamers en een groot restaurant waar je samen kunt eten en elkaar kunt ontmoeten.

Het appartementencomplex ligt in de wijk Ridderveld, in de buurt van het natuurgebied Zegersloot, winkelcentrum De Ridderhof en andere voorzieningen. Naast de locatie is een bushalte. De Zegerplas is op loopafstand waar je kunt wandelen of fietsen.

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte locatie voor jou?

Heb je vragen over deze of een andere locatie? Wil je de verschillende mogelijkheden binnen Gemiva bespreken of wil je meer weten over de financiering en wachttijden? Onze zorgbemiddelaars denken graag met jou mee.

Neem contact op