Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Baanbreker

In het kort

Bij activiteitencentrum De Baanbreker in Stolwijk komen dagelijks tieners en volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag, mensen met een GGZ-achtergrond of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Je kunt hier meedoen met de belevingsgerichte activiteiten zoals het maken van een wandeling of het doen van een spelletje. Andere komen om te leren en te werken. Je kunt bij ons aan slag met sorteer-, inpak- en vouwwerkzaamheden.

Voor Wie?

Activiteitencentrum De Baanbreker is er voor volwassenen en tieners met een beperking:

 • Een verstandelijke of lichamelijke beperking; 
 • Moeilijk verstaanbaar gedrag; 
 • Mensen met een GGZ-achtergrond; 
 • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Je kunt er deelnemen aan verschillende activiteiten. De Baanbreker biedt ruimte aan rond de 40 volwassen per dag. En er is een tienergroep met 6 jongeren.  De Baanbreker bestaat uit diverse groepen

Groep 1

De ouder wordende groep. Je komt hier voor een fijne beleving van de dag en het sociaal betrokken blijven. Waarbij we het belangrijk vinden dat je zoveel mogelijk zelfstandig doet. Je kunt hier handwerken en meedoen met de buitenactiviteiten, maar ook sorteerwerk behoort tot de mogelijkheden.

Groep 2

Volwassenen met een verstandelijke beperking, waarvan sommigen met gedragsproblematiek. Je hebt hier je eigen dagprogramma met vaste taken en werkzaamheden. De werkzaamheden zijn zeer gevarieerd. Er is industrieel werk (zoals het inpakken van schroeven, oude dossiers versnipperen, doosjes vouwen). We doen huishoudelijke taken en daarnaast maken we producten voor ons eigen Atelier Anderz. Ook ga je er regelmatig op uit voor ontspanning, een rondje fietsen of een spelletje.

Bij Onz

Bij Onz biedt ruimte aan mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel. Je geeft zelf aan wat je wilt doen. Wellicht zijn er bij jou verborgen talenten te ontdekken. We bieden jou een dagprogramma in een creatieve en ontspannen sfeer.    

Niet Aangeboren Hersenletsel treedt op na een ongeval of trauma. Daardoor ontstaat een ‘breuk in de levenslijn’ en moeten mensen opnieuw leren waar hun mogelijkheden (nog) liggen. Meer lezen over Niet Aangeboren Hersenletsel.

TienerZ

Ben jij het kinderdagcentrum ontgroeid, maar nog te jong voor het activiteitencentrum? We kijken samen met jou naar een passende en waardevolle invulling van de dag, die aansluit op de wensen en behoefte van jou. In stapjes kijken we wat je nodig hebt om de overgang van het kinderdagcentrum naar het activiteitencentrum te maken en wat je nodig hebt om in de samenleving mee te doen. Welke vaardigheden heb je daarvoor nodig?

Atelier Anderz

De Baanbreker heeft een eigen atelier. Cliënten maken daar kaarsen, slingers, cadeaupakketjes, klein meubelen, tassen, mozaïek. Deze producten worden verkocht in de winkel.

Openingstijden van de winkel Atelier Anderz van De Baanbreker zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.15 tot en met 15.15 uur.

Wil jij Atelier Anderz volgen op Facebook en Instagram?

Actiev

Wil jij graag buiten aan het werk; in de moestuin of het onderhoud van het terrein rondom De Baanbreker dan is deze groep iets voor jou. Aktiev is voor mensen met een verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag en mensen met een GGZ-achtergrond. We kijken samen met jou naar je mogelijkheden en kwaliteiten en daar stemmen we ook de begeleiding op af.

Wilgenhoven

Servicegroep Wilgenhoven bestaat uit een groep volwassenen met een verstandelijke beperking en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. We kijken samen met jou waar je interesse ligt, daar zoeken we een taak bij. De één doet de boodschappen voor verzorgingshuis Wilgenhoven terwijl de ander weer liever kookt in dit verzorgingshuis. Wil jij de servicegroep Wilgenhoven volgen op Facebook?

Aanmelden

Om in aanmerking te komen voor dagactiviteiten heb je een beschikking of indicatie nodig. Dit kan een beschikking via de gemeente zijn (Wet maatschappelijke ondersteuning of de Jeugdwet). Het kan ook een indicatie zijn via de Wet langdurige zorg (Wlz) [grondslag – beperking, aangeven]. De Wlz-indicatie kan in zorg in natura (zin) of met je persoonsgebonden budget (pgb) worden ingezet. Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Meld je aan

Activiteiten

Bij De Baanbreker kun je veel verschillende activiteiten ondernemen. Met je persoonlijk begeleider bespreek je de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit onderstaande activiteiten:

 • Je maakt producten die verkocht worden in onze winkel: Atelier Anderz; 
 • Creatieve activiteiten: zoals schilderen, handwerken en mozaïeken; 
 • Klein industrieel werk: zoals het inpakken van schroeven, oude dossiers versnipperen, doosjes vouwen; 
 • Belevingsgerichte -, muziek - en bewegingsactiviteiten; 
 • Je haalt glas op voor in de glasbak; 
 • Terrein- en groenonderhoud; 
 • Geheugentraining en computer; 
 • Stolwijk Schoon: zwerfafval opruimen in de wijk;  
 • Ondersteunende werkzaamheden bij verzorgingshuis Wilgenhoven

Begeleiding 

Iedere groep heeft meerdere begeleiders. Eén van hen is persoonlijk begeleider. De persoonlijk begeleider bespreekt welke activiteit het beste bij jou past. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor jou en je verwanten. Met hem of haar bespreek je regelmatig of de dagbesteding aan je wensen voldoet. Bij alle activiteiten zijn begeleiders, vrijwilligers, leerlingen en stagiaires die je ondersteunen waar jij dat nodig hebt. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Gebouw en omgeving 

In het activiteitencentrum De Baanbreker, tref je op de begane grond de groepsruimtes en is er een multifunctionele ruimte voor o.a. bewegingsactiviteiten. In de naastgelegen winkel Atelier Anderz zijn de producten te koop. Deze zijn gemaakt door de mensen van het activiteitencentrum. Op de eerste verdieping zijn de kantoren en de ruimte voor de fysiotherapeut. Het pand is rolstoeltoegankelijk en heeft een lift. De Baanbreker werkt samen met de woonlocatie aan het Kerspelpad 6-8-10-12-16 en Kerspelpad 14 ,  ook van Gemiva.