Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Bijenkorf

Logeerhuis in 's-Gravendeel

Samen met andere logés zit jouw kind aan een gezellige ontbijttafel. De geur van verse broodjes vult de lucht. "Wat gaan we vandaag doen?" Misschien een uitstapje naar het dorp of een activiteit in een klein groepje?

In het kort

Logeerhuis De Bijenkorf in 's-Gravendeel is een warme en veilige plek waar je kind of verwant kan logeren of deeltijd wonen. We hebben plaats voor tien logés en vijf deeltijd bewoners per dag, Terwijl je kind geniet van zijn of haar verblijf, kun jij even op adem komen.

Voor wie?

In 's-Gravendeel verwelkomen we graag kinderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke of meervoudige handicap. We ondernemen ontspannen activiteiten en helpen de deeltijd bewoners wennen aan het (begeleid) zelfstandig wonen.

Het logeerhuis staat open voor mensen die hier een indicatie voor hebben, of dat nu via de gemeente (Wet maatschappelijke ondersteuning of de Jeugdwet) is of via de Wet langdurige zorg (Wlz).

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Meld je aan

Begeleiding

Onze begeleiders zijn er om te zorgen dat elk verblijf zo plezierig mogelijk is. Samen bespreken we de doelen en zorgen we voor een passend programma. Alle benodigde hulpmiddelen zijn in huis.

Het aantal begeleiders kan per dag wisselen. We stemmen dat af op de logés/bewoners die er zijn. Er is altijd voldoende professionele begeleiding aanwezig. Zo krijgt je kind/verwant de zorg en aandacht die hij of zij nodig heeft. ’s Nachts is er een slaapdienst. Via ons uitluistersysteem kan de centrale nachtzorg van Gemiva de kamers uitluisteren. Als een logé of bewoner 's nachts zorg nodig heeft, wekt het nachtzorgteam de slaapwacht.

Activiteiten

Een verblijf bij De Bijenkorf draait om ontspanning en vrijetijdsbesteding. De dagen zijn gevuld met gezelligheid en plezier. Van creatieve activiteiten binnen tot speelplezier in de tuin of het dorp. Ook helpen wij logees en deeltijdbewoners bij het voorbereiden op een overgang van thuis naar een eigen woonplek.

Planning

Je kind of verwant kan in meerdere blokken van dagen terecht in logeerhuis De Bijenkorf. Hoe vaak en wanneer hangt af van wat jullie nodig hebben en wanneer er plek is. Bij het maken van de planning houden we zo veel mogelijk rekening met jullie wensen. Ook letten we op een goede samenstelling van de groep. Logeren in het weekend kan maximaal eens in de twee weken.

Als je kind voor het eerst bij ons komt logeren, beginnen we met overnachten op doordeweekse dagen. Dit helpt je kind om rustig te wennen. Later, als alles goed gaat, kan je kind ook in het weekend bij ons logeren.

De deeltijd bewoners zijn op vaste dagen bij hun ouders of familieleden en op andere dagen in de Bijenkorf. Zij hebben een vaste slaapkamer. Wanneer zij er niet zijn, wordt de slaapkamer door een logé gebruikt.

Team

Ons team bestaat uit vaste begeleiders, met voor elke logé en deeltijd bewoner een persoonlijk begeleider. Een woning-assistent bereidt verse maaltijden. De dagelijkse leiding is in handen van de locatiemanager. Zo nodig kunnen we een beroep doen op specialisten, zoals een gedragsdeskundige.

Openingstijden en bereikbaarheid

Onze logés en deeltijd bewoners gaan doordeweeks overdag naar een kinderdagcentrum, school of activiteitencentrum. Daarom is het logeerhuis alleen in het weekend overdag open. Op doordeweekse dagen zijn we vanaf 15.30 uur bereikbaar op ons vaste telefoonnummer.

Tijdens de schoolvakanties is het logeerhuis overdag geopend als er drie of meer bewoners/logés zijn.

Gebouw en omgeving

De Bijenkorf heeft een ruim, vrijstaand gebouw in de bloemenbuurt in 's-Gravendeel. Het logeerhuis bestaat uit twee gedeeltes: De Bijen en De Korf. Iedere logé heeft er een eigen slaapkamer.

De Korf heeft plaats voor zes bewoners/logés met een meervoudige beperking. Zij hebben er een gezamenlijke huiskamer en een beschermde binnentuin. De logeerkamers zijn op de begane grond. Die kamers hebben een eigen badkamer en zijn afgestemd op wat mensen met een meervoudige beperking nodig hebben.  

In De Bijen is er plaats voor negen bewoners/logés. Zij hebben een gezamenlijke huiskamer en een besloten binnentuin. De slaapkamers zijn op de eerste en tweede etage. Twee kamers hebben een eigen badkamer. De andere logés delen twee badkamers. De Bijenkorf heeft geen lift. Daarom moeten de logés van De Bijen trappen kunnen lopen.

Contact

Wilt u meer weten of een bezoek plannen? Neem gerust contact met ons op. U vindt onze gegevens bovenaan deze webpagina. Of vult u onderstaand contactformulier in. We helpen u graag verder!

Contactformulier

Ligging