Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Meelfabriek

Een nieuwe werkdag op het terrein van De Meelfabriek! Je begint met een lekkere kop koffie of thee en kletst wat bij met je collega's. Vandaag staan er weer leuke werkzaamheden op de agenda. Het is hier eigenlijk nooit saai. Na het verdelen van de werkzaamheden tijdens het werkoverleg gaat iedereen van start.

Sfeerimpressie

In het kort

De Meelfabriek is een leerwerkomgeving voor mensen met een beperking. Het historische pand is van meelfabriek omgetoverd naar een terrein met woningen, kantoren, winkels, een hotel en restaurants. Gemiva heeft een mooie plek op het terrein: een grote ruimte samen met onder andere een evenementenbureau, een naaiatelier, een kapsalon, een koffiebar en chocoladelab. Zit je in het team van De Meelfabriek, dan werk je op verschillende plekken op en rondom het terrein. We werken samen en mee met de verschillende ondernemers. We hebben een eigen cadeauwinkel: Cadeau Lokaal. Ook helpen we met het onderhoud van het terrein en verzorgen we catering.

Voor wie?

Bij team Meelfabriek werken (jonge) mensen met een afstand tot arbeidsmarkt. Mensen die het leuk vinden verschillende werkzaamheden uit te voeren en graag samenwerken. Het team van De Meelfabriek bestaat uit maximaal twaalf deelnemers.

Meer over De Meelfabriek

De Meelfabriek is een monumentaal pand in Leiden waar nieuw leven in is geblazen. Wonen, winkels, eten, kunst en cultuur komen hier samen. Het bekende Singelpark loopt over het terrein en heeft een mooie botanische tuin.

Kijk op de meelfabriek.nl

Activiteiten en groepen

Het team van De Meelfabriek doet van alles! Van dinsdag tot en met zaterdag zijn we met elkaar aan de slag. Wat doen we zoal? We leren en werken met de verschillende ondernemers op en rondom het terrein:

 • evenementenbureau Bizon (op het terrein) organiseert allerlei uitjes (ook met de boot) en verhuurt onder andere fietsen en elektrische scooters;
 • het naaiatelier (op het terrein) verzorgt naailessen;
 • de chocoladekunstenaar (op het terrein) die de lekkerste dingen maakt;
 • de kappers (op het terrein);
 • de koffiebar (op het terrein);
 • een reclamebureau (op het terrein);
 • brasserie Poort (naast het terrein van De meelfabriek)
 • Marente (verzorgingstehuis naast het terrein van De Meelfabriek);
 • groenvoorziening Singelpark (naast en op het terrein van De Meelfabriek)
 • Van der Wiel Bouw (op het terrein);
 • verschillende klusjes voor de bewoners (op het terrein).


Begeleiding

De groep wordt dagelijks begeleid door een begeleider, stagiaires en vrijwilligers. De persoonlijk begeleider is het eerste aanspreekpunt voor jou en je verwanten. Samen met je (persoonlijk) begeleider kijk je waar jouw talenten liggen, wat je graag wil leren en/of verder wil ontwikkelen. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Joëlle en Eveline in de Meelfabriek

Het begrip inclusie(f) is ‘hot, hip and happening’. Podcasters Andy Clark en Gerry van Bakel springen met hun nieuwe podcastserie in op dit thema en lopen mee met twee deelnemers van team Meelfabriek in Leiden: Joëlle en Eveline. Twee deelnemers die de wens hebben om ook mee te doen en voor vol aangezien te worden.

Volg hun ervaringen in de podcastserie Joëlle en Eveline in de Meelfabriek!

Gebouw en omgeving

De Meelfabriek is een vroegere fabriek in Leiden aan de singel tegen het centrum aan. Op het terrein van de voormalige fabriek staan verschillende gebouwen.

Er wordt gewoond, er komt een hotel, een welness, er is ruimte voor kunst en cultuur, je vindt er horeca, verschillende ondernemers, er worden evenementen georganiseerd enzovoort. Het terrein bevindt zich op een voor Leiden bekende route, de singelparkroute waar dagelijks rond de 200 wandelaars langskomen.

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte locatie voor jou?

Heb je vragen over deze of een andere locatie? Wil je de verschillende mogelijkheden binnen Gemiva bespreken of wil je meer weten over de financiering en wachttijden? Onze zorgbemiddelaars denken graag met jou mee.

Neem contact op