Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Schatkist

Een lange dag werken, een middagje voor jezelf of meer aandacht voor eventuele broertjes of zusjes? Gemiva biedt buitenschoolse opvang voor kinderen met een beperking. Er is een kindergroep en een tienergroep. Tijdens de opvang staan ontspanning, sfeer en gezelligheid centraal. Dit alles binnen een veilige leefomgeving met de nodige structuur.

Sfeerimpressie

Voor wie?

De Schatkist biedt buitenschoolse opvang voor kinderen en jongeren met een ontwikkelachterstand of een verstandelijke beperking.

Begeleiding

De kinderen van De Schatkist hebben vanwege hun beperking intensieve begeleiding nodig. De begeleiding die we bieden is daarom specialistisch en gericht op de persoon. Begeleiders leggen de nadruk op ontspannen, ontmoeten, spelen en informeel leren. Per dag werkt één begeleider met vier kinderen. Hoeveel begeleiders er dagelijks aanwezig zijn hangt af van het aantal kinderen en de combinatie van hun leeftijd en behoeften.

Activiteiten

Als de kinderen naar De Schatkist komen, hebben ze al een schooldag achter de rug. We geven de kinderen dan ook een recreatief programma. We bieden ze activiteiten aan die bij hun interesse en beleving passen. Op het programma staan onder andere buitenspelen, ontspannen, knutselen, spelletjes, koken en sporten.

De Tienergroep

De tienergroep van De Schatkist is bedoeld voor de oudere kinderen / jongeren. De tienergroep komt bijeen in het pand van Logeerhuis Alphen. De jongeren kunnen zich heerlijk ontspannen in de grote tuin of spelen met het speelgoed. De activiteiten van de groep zijn aangepast op de leeftijd van de tieners. De oudere kinderen kunnen vaak meerdere handelingen aan en dus zijn de activiteiten complexer (voor zover haalbaar). De tieners zijn zelfstandiger en hebben meer vrijheden.

De naam buitenschoolse opvang suggereert dat deze gekoppeld is aan de schoolperiode van een jongere. Een jongere met een verstandelijke beperking verlaat school als hij of zij 18 jaar oud is. De buitenschoolse opvang blijft mogelijk voor jongeren die school hebben verlaten en gebruik maken van dagbesteding.

Overige diensten

De Schatkist biedt naast de buitenschoolse opvang ook vakantieopvang en zaterdagopvang.

Samenwerking Prisma

Diverse leerlingen van Prisma maken gebruik van BSO De Schatkist. De kinderen die van Prisma komen, halen wij op uit school. Op studiedagen van Prisma biedt De Schatkist de hele dag opvang.

Gebouw en ligging

De Schatkist maakt gebruik van twee locaties. De kindergroep komt bijeen in een gebouw aan de Anna van Burenlaan; een straat in een rustige wijk naast een prachtig park. Er zijn veel faciliteiten op loopafstand, zoals het Bospark, een kinderboerderij en een winkelcentrum.

De tienergroep komt bijeen in het pand van Logeerhuis Alphen.

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte locatie voor jou?

Heb je vragen over deze of een andere locatie? Wil je de verschillende mogelijkheden binnen Gemiva bespreken of wil je meer weten over de financiering en wachttijden? Onze zorgbemiddelaars denken graag met jou mee.

Neem contact op