Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Evertsenstraat 132

Als je via het trappenhuis de locatie binnenkomt, dan is de kans groot dat je begroet wordt door de huiskat. Een begeleider groet je vanuit het kantoor en vraagt of je lekker gewerkt hebt. Voor je hierop reageert wil je eerst weten wie er slaapdienst heeft vandaag. Als je dat weet geef je antwoord op de vraag. “Ja, het werk was gezellig. Nu ga ik lekker naar mijn eigen kamer; even een kop thee en bijkomen van de dag. Daarna kom ik helpen met koken!”

Sfeerimpressie

In het kort

Iedere bewoner heeft een eigen voordeur. En achter die voordeur is de woonkamer met een keukentje, een slaapkamer en aparte badkamer met toilet. Het is niet groot allemaal, maar alles wat je nodig hebt is er. Als je andere bewoners wil ontmoeten, ga je naar één van de gezamenlijke huiskamers. Hier kun je altijd koffie of thee drinken en avondeten. In totaal wonen er 17 mensen verdeeld over de drie verdiepingen.
Bewoners kunnen 24 uur per dag terugvallen op ondersteuning van een team van begeleiders. In de nacht is er een slaapdienst aanwezig voor zaken die niet kunnen wachten tot de volgende dag. Bij mooi weer kun je gebruikmaken van een prachtig terras aan het water.
Voor boodschappen kun je terecht in het winkelcentrum, ongeveer 10 minuten lopen.

Voor wie?

In de woonlocatie aan de Evertsenstraat 132 wonen 17 volwassen mensen met:

 • een lichte of matige verstandelijke beperking;
 • een lichamelijke beperking;
 • niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Om in aanmerking te komen voor een appartement in de Evertsenstraat 132 heb je een indicatie via de Wet langdurige zorg nodig.

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Meld je aan

Begeleiding

Bewoners worden ondersteund door een team van (persoonlijk) begeleiders. In een Zorgplan worden afspraken gemaakt over wat je zelf kan en wil doen en waar je ondersteuning bij nodig hebt. Dagactiviteiten worden gestimuleerd. Ben je vrij, dan is er wel altijd iemand aanwezig waar je op terug kunt vallen.

We kunnen op de volgende manieren ondersteuning en structuur geven:

 • Persoonlijke gesprekken. Hoe vaak we dat doen, hangt af van wat jij nodig hebt. Ook helpen we je, als jij dat wil, met het leren van nieuwe dingen.
 • Vaste momenten voor persoonlijke verzorging, zoals douchen, aankleden, scheren, tanden poetsen, medicatie verstrekken. Wat we precies doen, hangt af van wat jij nodig hebt. Voor sommige bewoners is het genoeg dat we opletten of ze iets goed doen. Of dat we ze ergens aan herinneren. Andere bewoners hebben het nodig dat we zorghandelingen overnemen.
 • We overleggen over verpleegkundige handelingen die nodig zijn (stomaverzorging, insuline toedienen, katheters verzorgen). Begeleiders kunnen enkele handelingen zelf uitvoeren. In uitzonderlijke situaties schakelen we thuiszorg in.
 • Een aantal vaste groepsmomenten.

Dagactiviteiten

De meeste bewoners hebben doordeweeks dagactiviteiten buiten de deur. Bijvoorbeeld op een gewone of aangepaste werkplek of in een activiteitencentrum, zoals Wijkservicecentrum Binders of Wijkservicecentrum Centraal.

We stimuleren dat bewoners drie tot vijf dagen per week overdag activiteiten hebben. Maar ben je een dag vrij, dan is er altijd wel iemand waar je een vraag aan kunt stellen.
In het weekend hebben bewoners vrijetijdsmogelijkheden in en buiten de woonlocatie. Ze gaan op familiebezoek of ontvangen vrienden en kennissen.

Team

We werken bij de Evertsenstraat 132 met:

 • mbo- en hbo-geschoolde begeleiders en persoonlijk begeleiders;
 • medewerkers in opleiding: leerlingen en stagiairs;
 • een huishoudelijk medewerker;
 • een administratief medewerker;
 • een locatiemanager.


De Evertsenstraat heeft ook vrijwilligers. Zij maken extra’s voor bewoners mogelijk, bijvoorbeeld door samen te gaan sporten, wandelen of fietsen.

Het team kan een beroep doen op een gedragskundige. Wanneer dat nodig is, kunnen we een ergotherapeut inschakelen. We hebben een vaste huisarts. Indien nodig maak je een afspraak en kun je daar naar toe gaan.

Gebouw en omgeving

Het gebouw is een modern appartementencomplex. Iedere bewoner heeft een eigen appartement, met eigen voordeur en brievenbus. Het appartement bestaat uit een woon- en slaapgedeelte, een kleine keuken en een eigen toilet en douche.

Er zijn huiskamers waar je samen kunt eten. Evertsenstraat 132 heeft 17 appartementen. Het gebouw ligt in het noordelijke gedeelte van Rijnsburg. In het winkelcentrum in de buurt zijn alle winkels die je nodig hebt.

Ligging