Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Facilitaire Dienst Swetterhage

De vergaderzaal moet straks klaar staan, de lunch moet gemaakt worden en de was moet gevouwen worden. Werk je bij de Facilitaire Dienst op Swetterhage, dan maak je het verschil voor anderen. Je doet er echt toe! En dat alleen al geeft zoveel plezier. De Facilitaire Dienst is verantwoordelijk voor de uitvoering van de faciliteiten op Swetterhage. Denk aan catering, zaalverhuur, het ondersteunen bij evenementen, afvalverwijdering, in- en uitgaande post, het verwerken van de was en bijvoorbeeld naai- en herstelwerk. Er liggen iedere dag allerlei taken te wachten. Samen met je team, met je begeleider of alleen pak je het op. Samen met jou kijken we wat het beste bij jou past.


In het kort

Bij de Facilitaire Dienst op Swetterhage werken volwassenen met een verstandelijke beperking. Je kunt er aan de slag bij verschillende afdelingen:

 • Logistiek
 • Wasserij
 • Restaurant /foyer
 • Swet-shop
 • Naaiatelier
 • Huiskamer
 • Radio Gemiva
 • Algemene diensten

Afdelingen van de Facilitaire Dienst

Logistiek

Bij de afdeling logistiek verzorg je, samen met je collega’s, het vervoer van goederen op het terrein van Swetterhage:

 • ophalen en wegbrengen van de was;
 • leveren van medisch materiaal;
 • aannemen van pakketten en deze wegbrengen naar de juiste woning;
 • leveren van boodschappen;
 • op verzoek: verhuizingen, grofvuil, magazijnartikelen.
Wasserij

Swetterhage heeft een eigen wasserij waar de bewoners van Swetterhage gebruik van kunnen maken. Werk je bij de wasserij dan zorg je er samen met je collega’s voor dat wasgoed wordt gewassen en de schone was weer spoedig in de kasten van de bewoners ligt.

De openingstijden van de wasserij plus de wasbrochure vind je bij de informatie voor cliënten.

Restaurant, foyer en catering

Swetterhage heeft een eigen restaurant en een foyer, waar je ook kunt werken. Het restaurant is geopend op werkdagen van 11.00 tot 13.30 uur. Bewoners en medewerkers van Gemiva komen hier graag lunchen. Samen met je collega’s zorg jij dat die lekkere lunch er is, de tafels schoon en gedekt zijn en sta je af en toe achter de kassa.

De foyer is geopend op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur. Jij schenkt hier samen met je collega’s koffie en thee en serveert er vaak ook wat lekkers bij. Met elkaar zorgen we ervoor dat de vergaderzalen schoon worden gemaakt.

Swet-Shop

Je kunt ook werken bij de Swet-Shop op het terrein van Swetterhage. De Swet-Shop is er voor de bewoners en heeft een klein assortiment aan producten die je zomaar opeens nodig kan hebben. Denk aan het vergeten koekje of een pak melk. Daarnaast is de Swet-Shop ook Homerrpunt. Een servicepunt waar mensen pakketjes kunnen brengen en kunnen ophalen.

Werk je bij de Swet-Shop, dan vul je vakken aan, biedt je hulp (als iemand bijvoorbeeld iets zoekt), sta je af en toe achter de kassa en breng je bestellingen rond op het terrein.

Bestellen Jumbo

Op het Swetterhage terrein bestellen de locaties via de Jumbo accounts. Deze boodschappen worden vervolgens in de ochtend bezorgd bij de Facilitaire Dienst. Vervolgens bezorgen de cliënten de boodschappen met karren lopend naar de locaties toe. Hierdoor is het veilig op het terrein en hebben wij als cliënten zinvol werk.

Eventuele vergeten boodschappen kan je natuurlijk ook nog in de Swet-Shop kopen, hier verkopen we nog een klein assortiment. Naast boodschappen verkopen wij diverse zelfgemaakte producten van verschillende locaties van de Gemiva. Denk aan kaarten, kopjes, en kaarsen. Altijd een mooi cadeau te verkrijgen om iemand blij mee te maken!

Als je vragen hebt over het bestellen mail dan naar, swet-shop@gemiva-svg.nl.

Naaiatelier

Bij het naaiatelier wordt kleding aangepast en gerepareerd. Vind je het leuk om op deze manier met kleding bezig te zijn, dan is dit misschien een leuke plek voor jou!

We:

 • naaien naamstrookjes in kleding;
 • vermaken kledingstukken;
 • doen kledingreparaties, en;
 • geven kledingadvies.

Informatie over het aanleveren van de kleding en de werkwijze van het naaiatelier vind je bij de informatie voor cliënten en verwanten.

De Huiskamer

De Huiskamer is een sfeervolle, huiselijke plek waar de bewoners bijvoorbeeld puzzelen, knutselen, nagels lakken en spelletjes spelen. Ook worden er creatieve workshops gegeven, vaak aan de hand van een thema. Wil de bewoner liever alleen lekker meebeleven en een praatje maken? Of zijn/haar eigen breiwerk meenemen, zodat hij/zij verder kan met die mooie sjaal? Dit mag allemaal! Bij De Huiskamer is niets verplicht.

Radio Gemiva

Radio Gemiva is het radiostation van Gemiva en is overal online te beluisteren. Er wordt iedere woensdag en vrijdag, van 10.00 tot 15.00 uur, live uitgezonden vanuit de professionele studio in het hoofdgebouw van Swetterhage. Het team maakt een ochtend- en een middagshow. Daarnaast kun je iedere avond luisteren naar een gevarieerd avondprogramma van Radio Gemiva.

De radiocrew maakt, met ondersteuning van een begeleider, playlists, bedient het mengpaneel en de muziekcomputer, presenteert de programma’s en interviewt gasten. In de wekelijkse redactievergadering bedenken ze met elkaar de onderwerpen voor de uitzendingen.

Ben je ook dol op muziek en vind je het leuk om met geluidsapparatuur te werken en te presenteren? Er is voor ieder wat wils: we hebben technische mensen, DJ’s met een vlotte babbel en radiomakers die verslag doen van het Gemiva-nieuws. Ook iets voor jou?

Op www.radiogemiva.nl kun je via de knop 'Luisteren' de uitzendingen volgen.

Algemene diensten

Verhuur ruimtes

De Facilitaire Dienst van Swetterhage verhuurt een aantal prachtige ruimtes, die optimaal geschikt zijn voor vergaderingen of het geven van presentaties en cursussen. Werk je hier dan zorg je er samen met je collega’s voor dat de ruimtes helemaal in orde zijn voor gebruik en sta je klaar met koffie, thee en (soms) een heerlijke lunch.

Begeleiding

Iedere groep heeft meerdere begeleiders. Eén van hen is persoonlijk begeleider. De persoonlijk begeleider bespreekt welke activiteit het beste bij jou past. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor jou en je verwanten. Met hem of haar bespreek je regelmatig of dat wat je doet aansluit bij jouw wensen en jouw capaciteiten. Bij alle activiteiten zijn begeleiders en vrijwilligers die je ondersteunen waar jij dat nodig hebt. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Gebouw en omgeving

Swetterhage ligt in de Zwetpolder in Zoeterwoude-Dorp. Op het terrein vind je onder andere 41 woongroepen, 5 activiteitencentra, een foyer, een restaurant, een verkooppunt, een sportruimte en een zwembad. Er is intensieve zorg voor de bewoners en er zijn verschillende medisch deskundigen op het terrein aanwezig.

Het terrein sluit aan bij de wensen en eisen van deze tijd. Waar nodig wordt er gebouwd en/of verbouwd. De verschillende gebouwen zijn rolstoeltoegankelijk; er zijn liften, aangepaste toiletten en rustruimtes. Ook is er een tuin en zijn er twee terrassen.