Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Fransezoom 2-12

In het kort

In woonlocatie Fransezoom wonen mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking of een meervoudige beperking die 24-uurszorg nodig hebben. Overdag krijgen zij in de woning of in het nabijgelegen activiteitencentrum een zinvolle dagbesteding.

Begeleiding

Er is 24 uur per dag begeleiding beschikbaar. Ook kunnen er leerlingen, stagiaires en vrijwilligers actief zijn in de woonlocatie. Kijkend vanuit het kunnen en aankunnen van de cliënten worden er activiteiten aangeboden terwijl er steeds weer gekeken wordt hoeveel eigen regie de cliënt zelf aankan.

In Fransezoom 2 wonen zes cliënten met een heel erg uiteenlopende zorgvraag en behoeften. Van een matig verstandelijke beperking eventueel met bijkomende problematiek tot ernstig meervoudige beperkingen. Er zijn veel onderlinge interacties en de bewoners beïnvloeden elkaar sterk. De begeleiding is erop gericht de sfeer in positieve zin te beïnvloeden. Het werken vanuit de relatie en het bieden van een veilige leefomgeving staat voorop. Naast woonbegeleiding biedt Fransezoom 2 ook dagbesteding vanuit de woning.

In Fransezoom 4 wonen zes bewoners met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. De begeleiding richt zich op het bieden van een voorspelbare, veilige en sfeervolle leefomgeving. Naast woonbegeleiding biedt de woning ook dagbesteding vanuit de woning. Ook dit gebeurt vanuit de visie van ‘warme zorg’.

In Fransezoom 6 wonen zes ernstig meervoudig beperkte cliënten met uiteenlopende zorgvragen en behoeften. Er wordt consequent begeleid met routines, PECS en matchen om zo duidelijk mogelijk met de cliënten te communiceren. De begeleiding richt zich op het bieden van een voorspelbare, veilige en sfeervolle leefomgeving.

In Fransezoom 8 is een dynamische groep. Er wonen zes cliënten met uiteenlopende zorgvraag en behoeftes. Er zijn veel onderlinge interacties en de bewoners beïnvloeden elkaar sterk. De begeleiding is erop gericht de sfeer in positieve zin te beïnvloeden. De bewoners doen een beroep op de begeleiding voor aandacht en bevestiging. De sfeer in de groep kan sterk wisselen.

In Fransezoom 10 wonen zes cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. De begeleiding richt zich op het bieden van een voorspelbare, veilige en sfeervolle leefomgeving.

In Fransezoom 12 wonen zes cliënten met een ernstig meervoudige beperking met uiteenlopende zorgvragen en behoeften.Het is een dynamische groep waarin veel actie en reactie plaats vindt. De begeleiders bieden een rustige, voorspelbare en vooral veilige leefomgeving en werken vanuit de relatie met de cliënt.

Gebouw en omgeving

Woonlocatie Fransezoom bestaat uit twee woonlocaties: Fransezoom 2-12 en Fransezoom 16-18 en ligt aan de rand van een moderne woonwijk. De woonlocatie omvat acht grote woonhuizen en in de directe omgeving heeft Gemiva een activiteitencentrum (ac IJsselhage) met een kinderboerderij voor de wijk, waar cliënten werken als vorm van dagbesteding.

Fransezoom 2-12 bestaat uit zes woonhuizen, allen identiek, maar met een geheel eigen sfeer en kleur.
De woningen hebben beneden een grote algemene woonkamer en algemene keuken. Hierin wordt (liefst samen met de cliënt) het eten bereid. Er zijn twee appartementen op de benedenverdieping, deze bestaan uit een grote slaap/woonkamer en een natte ruimte met douche, wasbak en toilet. Op de bovenverdieping zijn vier appartementen, te bereiken met een trap (voorzien van stoeltjeslift). Deze appartementen bestaan uit een woonkamer, slaapkamer en een natte ruimte, voorzien van toilet, wasbak en douche.

Ligging